ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρέθηκαν βλήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη θάλασσα της Κεφαλονιάς

Βρέθηκαν βλήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη θάλασσα της Κεφαλονιάς

Στελέχη της διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού προχώρησαν στην εξουδετέρωση 2 βλημάτων πυροβολικού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου -μέσω ελεγχόμενης έκρηξης- στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου της Μούντας στην Κεφαλονιά.

Επειδή, δε, η περιοχή βρίσκεται στα όρια προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 αλλά και προστατευόμενων περιοχών Ποσειδωνίας, της επιχείρησης προηγήθηκε έλεγχος για υφιστάμενες φωλιές χελωνών του είδους CARETTA CARETTA, που βρίσκονται σε απόσταση 200 μέτρων περίπου από το σημείο της εξουδετέρωσης, και μεταφέρθηκε μια φωλιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πολεμικό Ναυτικό συνεργάστηκε στενά με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και τον Σύλλογο Κατελειού για τη Μελέτη και Προστασία της Θαλάσσιας & Χερσαίας Ζωής αλλά και λοιπούς περιβαλλοντικούς φορείς και ινστιτούτα όπως τον σύλλογο Αρχέλλων, το Ινστιτούτο Πέλαγος, την Mom και το Αρχιπέλαγος ούτως ώστε να επιλεγεί η διαδικασία με τη μικρότερη δυνατή περιβαλλοντική επιβάρυνση, για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επιχείρησης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.