ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βλ. Πούτιν σε Ρ.Τ. Ερντογάν: «Χαιρετίζω τις θέσεις σας για την εξεύρεση λύσης στην κατάσταση της Συρίας» (φωτό, βίντεο)

Βλ. Πούτιν σε Ρ.Τ. Ερντογάν: «Χαιρετίζω τις θέσεις σας για την εξεύρεση λύσης στην κατάσταση της Συρίας» (φωτό, βίντεο)

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε μια διμερή συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη σύνοδο κορυφής των ‘Είκοσι’ πιο πλούσιων κρατών του κόσμου (G20).

Στη συνάντηση ο Πούτιν απευθύνθηκε στον Ερντογάν λέγοντας: ‘Κύριε πρόεδρε, χάρη στη συμβολή σας, έγινε δυνατό να αλλαχθεί σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση στη Συρία’, είπε χαρακτηριστικά.

Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Πούτιν έκανε ακόμη μια σύντομη δήλωση πριν αρχίσει το κύριο μέρος της συνάντησής του με τον Ερντογάν: «η συμβολή σας έδωσε τη δυνατότητα να αλλάξει η κατάσταση στη Συρία προς το καλύτερο, κατά τη διάρκεια των δράσεων σας επλήγησαν οι τρομοκρατικές οργανώσεις και για την εξεύρεση λύσης η διαδικασία εξελίχθηκε σοβαρά».

Προσέθεσε ακόμη ο Πούτιν:

«Εκτιμούμε τη θέση σας και όλων των συναδέλφων σας, τις θέσεις των εταίρων μας στη διαπραγματευτική διαδικασία».

Σχετικά με τις θέσεις Ρωσίας – Τουρκίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε:

«Με την πλήρη ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μας, πολλά πράγματα θα γίνουν, ώστε να λυθούν ορισμένα προβλήματα που έλκουν την προσοχή μας».

Κατά τη συνάντηση, πρότεινε να γίνει μια συνολική συζήτηση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα.

Ο Ερντογάν επεσήμανε τα θετικά αποτελέσματα των σχέσεων Τουρκίας- Ρωσίας και δήλωσε ότι «οι σχέσεις αυτές αποτελούν παράδειγμα σε όλον τον κόσμο».

Επεσήμανε ότι οι εξελίξεις αυτές, τόσο στις οικονομικές σχέσεις, όσο και στην αμυντική βιομηχανία, αλλά και τον τουρισμό, θα φέρουν τις σχέσεις Τουρκίας- Ρωσίας σε πολύ ισχυρότερη θέση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.