ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τέλος στα προκλητικά πανηγύρια των Τουρκοκυπρίων για την επέτειο της Τηλλυρίας

Τέλος στα προκλητικά πανηγύρια των Τουρκοκυπρίων για την επέτειο της Τηλλυρίας

Ολοκληρώθηκαν τα προκλητικά πανηγύρια των Τουρκοκυπρίων στο θύλακα των Κοκκίνων, με τη συμμετοχή 1000 περίπου ατόμων, εκ των οποίων οι 900 περίπου μεταφέρθηκαν το πρωί στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας (ελεύθερες περιοχές) με 46 λεωφορεία και με τη συνοδεία ενός ασθενοφόρου, μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη.

Οι υπόλοιποι Τουρκοκύπριοι πήγαν στα Κόκκινα μέσω θαλάσσης, ενώ στην περιοχή κατέπλευσαν δύο επιβατικά, δύο σκάφη της λεγόμενης “ακτοφυλακής” του ψευδοκράτους και έξι ιστιοφόρα.

Στα Κόκκινα προσγειώθηκαν και δύο στρατιωτικά ελικόπτερα τα οποία μετέφεραν «κρατικούς» αξιωματούχους των κατεχομένων, ανάμεσα τους και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Οι Τουρκοκύπριοι έχουν επιστρέψει ήδη στα κατεχόμενα.

Τα λεωφορεία πέρασαν το πρωί με αρκετή καθυστέρηση λόγω κάποιων διαδικαστικών διευθετήσεων από το οδόφραγμα του Λιμνίτη στις ελεύθερες περιοχές του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας και από εκεί κατευθύνθηκαν προς το θύλακα Κοκκίνων, όπου οι κατοχικές αρχές διοργάνωσαν τις εκδηλώσεις.

Η καθυστέρηση στη διέλευση οφείλεται στο ότι 900 Τουρκοκύπριοι είχαν επιβιβαστεί αρχικά σε 75 μικρά λεωφορεία με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μειωθεί ο αριθμός των λεωφορείων στα 46. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η άδεια που είχε δοθεί αφορούσε μόνο 30 μικρά λεωφορεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και ενώ οι Τουρκοκύπριοι γιόρταζαν, οι Ελληνοκύπριοι τιμούσαν τους νεκρούς των βομβαρδισμών της τουρκικής αεροπορίας η οποία κατέκαψε ολόκληρα χωριά χρησιμοποιώντας βόμβες ναπάλμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.