ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Παράνομη διακίνηση ρευστών, ποτών και τσιγάρων έδειξαν οι έλεγχοι της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων

Παράνομη διακίνηση ρευστών, ποτών και τσιγάρων έδειξαν  οι έλεγχοι της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων

Εκτεταμένο λαθρεμπόριο ποτών και τσιγάρων, αλλά και μεγάλες ποσότητες παραποιημένων προϊόντων μαζί με παράνομη διακίνηση ρευστών έφεραν στο φως οι έλεγχοι της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΑΔΕ «στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, η γενική διεύθυνση Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. της ΑΑΔΕ, συνεχίζει τους εκτεταμένους και στοχευμένους ελέγχους στην αγορά».

Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, είναι τα ακόλουθα:

ΑΔΗΛΩΤΑ ΡΕΥΣΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ

Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από το τελωνείο του αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και από άλλα τελωνεία της χώρας και με τη βοήθεια σκύλου ανιχνευτή ρευστών διαθεσίμων, δεσμεύθηκαν συνολικά 131.900 ευρώ, 174.500 USD, 61.500 δολάρια Αυστραλίας, 4.100 τουρκικές λίρες, 17 επιταγές αξίας 395.006 δολαρίων Αμερικής καθώς και 33 χρυσά νομίσματα συνολικού βάρους 237 γραμμαρίων (με επιβολή προστίμου ύψους 3.440,64 ευρώ).

ΑΠΟΜΙΜΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ- ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε έλεγχο του τελωνείου Σερρών στον Ο.Α. Προμαχώνα-Σερρών, κατασχέθηκαν 4.200 συσκευασίες (σακουλάκια από αλουμινόφυλλο) στιγμιαίου καφέ, ποσότητας 550 γρ. έκαστο, συνολικής ποσότητας 2.310 κιλών και 908 χάρτινες συσκευασίες καθώς και οχήματος που χρησιμοποιείτο ως μέσο μεταφοράς τους. Τα εμπορεύματα αυτά αποτέλεσαν αντικείμενα προσωρινής δέσμευσης, καθώς στα πλαίσια ελέγχου δημιουργήθηκαν βάσιμες υπόνοιες ως προς τη μη γνησιότητα τους, καθώς τα εν λόγω εμπορεύματα ήταν επιμελώς κρυμμένα (οι μεν συσκευασίες καφέ εντός χαρτοκιβωτίων χωρίς εξωτερικές ενδείξεις, οι δε χάρτινες συσκευασίες αμπαλαρισμένες ώστε να μην είναι δυνατή η εκ πρώτης όψεως διαπίστωση του περιεχομένου τους) ενώ και το αλουμινόφυλλο των συσκευασιών του καφέ είχε περίεργες γυαλάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.