Τραμ και Μετρό αλλάζουν τον Πειραιά: Πότε θα τεθούν σε λειτουργία

Τραμ και Μετρό αλλάζουν τον Πειραιά: Πότε θα τεθούν σε λειτουργία

Τραμ και μετρό αναμένεται να αλλάξουν εντελώς την εικόνα του Πειραιά, με τα έργα επέκτασής τους να είναι σε πλήρη εξέλιξη, σημειώνοντας, μάλιστα, σημαντική πρόοδο.

Η κατασκευή του έργου της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά έχει φτάσει σε ποσοστό 68% με τις σήραγγες να έχουν ολοκληρωθεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση των σιδηροδρομικών γραμμών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, στους σταθμούς «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ», «ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ», «ΝΙΚΑΙΑ» και «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» έχουν ολοκληρωθεί οι φέροντες οργανισμοί και βρίσκονται σε εξέλιξη τα αρχιτεκτονικά τελειώματα και η εγκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων. Στα «ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ» βρίσκεται σε εξέλιξη ο φέρων οργανισμός του σταθμού. Στον σταθμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ» έχουν επιλυθεί όλα τα τεχνικά προβλήματα και έχουν ολοκληρωθεί οι διαφραγματικοί τοίχοι.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η γενική εκσκαφή του σταθμού και η τοποθέτηση των μεταλλικών αντηρίδων.

Οι τρείς πρώτοι σταθμοί («ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ», «ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ» και «ΝΙΚΑΙΑ») έχει προγραμματιστεί να τεθούν σε λειτουργία έως 30/06/2019 ενώ οι υπόλοιποι σταθμοί («ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ», «ΠΕΙΡΑΙΑΣ» και «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ») αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το αργότερο έως 30/06/2021.

Έργο Τραμ

Οι εργασίες για την κατασκευή του τροχιοδρόμου της επέκτασης του ΤΡΑΜ στον Πειραιά καθώς και των αναπλάσεων των προσκείμενων και απέναντι πεζοδρομίων των δρόμων που διέρχεται το Τραμ έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95% έχοντας αναβαθμίσει το αστικό περιβάλλον του εμπορικού κέντρου της πόλης Πειραιά.

Σε αυτή τη φάση βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στην τερματική στάση «Ακτή Ποσειδώνος» (λιμάνι), καθώς και στον κόμβο ακτή Ποσειδώνος – Ακτή Μιαούλη – Εθν. Αντιστάσεως και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Απριλίου.

Στο τελευταίο τμήμα του τροχιοδρόμου στην Βασ. Γεωργίου, από την οδό Φίλωνος έως Εθν. Αντιστάσεως, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αρχαιολογική ανασκαφή, μετά το τέλος της οποίας θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του τροχιοδρόμου στο σύνολό τους.

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αττικό Μετρό, με εξαίρεση το υπολειπόμενο 5% των εργασιών του τροχιοδρόμου του Τραμ, η καθυστέρηση του οποίου, εν πολλοίς οφείλεται σε μη αναμενόμενα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή του Τινάνειου Κήπου, η πρόοδος των εργασιών σε Τραμ και Μετρό βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τα επικαιροποιημένα ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα, για τα οποία η Αττικό Μετρό έχει το τελευταίο χρονικό διάστημα ενημερώσει τον λαό και τους φορείς της πόλης του Πειραιά. Αφήνοντας πίσω τις, οφειλόμενες σε λάθος σχεδιασμούς και παραλείψεις, καθυστερήσεις του παρελθόντος, η Αττικό Μετρό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να παραδοθούν τα έργα σε χρόνους πριν από τους προβλεπόμενους την παρούσα στιγμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.