Ξεκινά αύριο το ηλεκτρονικό «σφυρί» για χρέη στο Δημόσιο – Αναρτήθηκαν ήδη οι πρώτοι 20 πλειστηριασμοί

Ξεκινά αύριο το ηλεκτρονικό «σφυρί» για χρέη στο Δημόσιο – Αναρτήθηκαν ήδη οι πρώτοι 20 πλειστηριασμοί

Ξεκινούν από αύριο (27/04) οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο. Στην πλατφόρμα έχουν ήδη αναρτηθεί οι πρώτοι 20 και αφορούν ειδικότερα επιχειρήσεις και μεγάλα ακίνητα, με τις οφειλές να προσεγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό Δημόσιο θα διενεργήσει για πρώτη φορά πλειστηριασμό στην εμπορική τιμή του ακινήτου και όχι στην αντικειμενική του αξία. Μάλιστα, έπειτα από δύο άγονους πλειστηριασμούς η τιμή μπορεί να «πέσει» ακόμα και κάτω από την εμπορική.

Με βάση τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης, το 2017 δεν πραγματοποιήθηκε κανένας πλειστηριασμός ακινήτου, ενώ το 2016 διενεργήθηκαν 11 πλειστηριασμοί.

Πάντως οι πλειστηριασμοί ακινήτων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αυξάνονται συστηματικά και έχουν κατά κύριο λόγο επισπεύδουσες τις τράπεζες. Μέχρι σήμερα είχαν αναγγελθεί 7.442 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 404 διενεργούνται αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των ακινήτων που αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, πολλοί από αυτούς κηρύσσονται άγονοι, καθώς το ενδιαφέρον στην αγορά ακινήτων είναι ακόμη περιορισμένο.

Εξάλλου αρκετοί είναι οι πλειστηριασμοί που ρυθμίζονται την τελευταία στιγμή, κάτι που αποτελεί επιδίωξη τόσο των τραπεζών όσο και της ΑΑΔΕ, η οποία «φορτώνοντας» ακίνητα στην πλατφόρμα για πλειστηριασμούς προσδοκά να λειτουργήσει ως μέσο πίεσης για την είσπραξη οφειλών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.