ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Handelsblatt: «Πράσινο φως» από την Γερμανία σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αλλά με προϋποθέσεις

Handelsblatt: «Πράσινο φως» από την Γερμανία σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αλλά με προϋποθέσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, που επικαλείται έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ενόψει του Eurogroup, στο οποίο θα συζητηθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους το Βερολίνο τάσσεται θετικά σε μία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, υπό πολλές προϋποθέσεις.

Η Γερμανία θα υποστηρίξει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ είναι πρόθυμη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, βάζοντας όμως πολλούς αστερίσκους.

Μεταξύ άλλων, η γερμανική πλευρά προτείνει την επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ και άλλων κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα σταδιακά, με προϋπόθεση ότι η χώρα μας θα παραμείνει σε σωστή οικονομική πορεία.

Επίσης, προτείνει ρήτρα αυτόματης διακοπής της διαδικασίας ελάφρυνσης του χρέους, εάν η χώρα μας δεν προωθεί τις μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με την άποψη των δανειστών.

Τι αναφέρει το έγγραφο

«Μία αδύναμη ανάπτυξη δεν θα νομιμοποιεί αυτομάτως την Ελλάδα να μην αποπληρώσει το χρέος της», αναφέρει το έγγραφο.

Η ρήτρα ανάπτυξης θα ενεργοποιείται μόνο σε συνδυασμό με τακτικές αξιολογήσεις της εκπλήρωσης των υπόχρεώσεων της Ελλάδας, σημειώνεται. Επίσης προτείνεται να υπάρχει και μία ρήτρα αυτόματης διακοπής της διαδικασίας ελάφρυνσης του χρέους, σε περίπτωση μη προώθησης των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με την άποψη των δανειστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, προτείνεται να μη συνδεθεί το σύνολο των ελαφρύνσεων με προϋποθέσεις, ενώ υπάρχει και η σκέψη να επιστραφούν στην Ελλάδα τα κέρδη της ΕΚΤ και άλλων κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα σταδιακά και με προϋπόθεση την παραμονή της Ελλάδας σε σωστή οικονομική πορεία. Επίσης υπάρχει η σκέψη να μπει ως προϋπόθεση να μην αναιρεθεί καμία από τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος του ESM.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.