ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Βιβλιοθήκη του Προέδρου της Ρωσίας εγκαινιάζει κέντρο πρόσβασης εξ αποστάσεως στην Ελλάδα

Η Βιβλιοθήκη του Προέδρου της Ρωσίας εγκαινιάζει κέντρο πρόσβασης εξ αποστάσεως στην Ελλάδα

Η Βιβλιοθήκη του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας προτίθεται να εγκαινιάσει στο εξωτερικό τουλάχιστον τρία κέντρα πρόσβασης εξ αποστάσεως έως τα τέλη του 2018.

Ένα εκ των τριών αυτών κέντρων θα εγκαινιασθεί στις 14 Μαρτίου στο Βιετνάμ, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της βιβλιοθήκης Αλεξάντρ Βερσίνιν, ένα στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Κοζάνη και την Μολδαβία.

Τα κέντρα αυτά, λειτουργούν στο πλαίσιο των Κέντρων Επιστήμης και Πολιτισμού που υπάρχουν στο εξωτερικό, δήλωσε ο διευθυντής της προεδρικής βιβλιοθήκης επισημαίνοντας ότι «τέτοια κέντρα εγκαινιάζουμε στις εθνικές βιβλιοθήκες των άλλων χωρών, σε πανεπιστήμια καθώς και σε διεθνείς οργανισμούς» και στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 θα εγκαινιασθεί ένα τέτοιο κέντρο στην τοπική βιβλιοθήκη της Κοζάνης και στην Μολδαβία.

Συνολικά η βιβλιοθήκη του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχει δημιουργήσει 28 κέντρα πρόσβασης εξ αποστάσεως. Το τελευταίο κέντρο εγκαινιάσθηκε στα τέλη Ιανουαρίου του 2018 στην πρωτεύουσα της Μογγολίας Ουλάν Μπατόρ.

Η Βιβλιοθήκη του προέδρου της ιδρύθηκε με εντολή του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 31 Ιανουαρίου του 2007. Στις 26 Απριλίου ο αρχηγός του κράτους πρότεινε στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση να δοθεί στην βιβλιοθήκη το όνομα του πρώτου Προέδρου της Ρωσίας Μπορίς Γιέλτσιν. Όπως είχε δηλώσει τότε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, η νέα βιβλιοθήκη «θα πρέπει να γίνει πληροφοριακός και συνδετικός κρίκος όλου του συστήματος βιβλιοθηκών της χώρας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.