ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πέθανε η πρώτη νικήτρια της Eurovision, Λις Ασια (φωτό, βίντεο)

Πέθανε η πρώτη νικήτρια της Eurovision, Λις Ασια (φωτό, βίντεο)

Οι διοργανωτές της Eurovison ανακοίνωσαν ότι πέθανε σε ηλικία 94 ετών η πρώτη νικήτρια του διαγωνισμού, Λις Άσια.

Γεννημένη στο Ρούπερσβιλ, στο βόρειο τμήμα της Ελβετίας, η Άσια ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια, αλλά σύντομα στράφηκε στο τραγούδι και κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι «Refrain», που πραγματοποιήθηκε στο Λουγκάνο, στη χώρα της, το 1956.

Πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο Zollikerberg της Ζυρίχης, έχοντας πρόσφατα γίνει το 94, ανακοίνωσε η Eurovision.

Περιγράφοντας την Άσια ως την «Grande Dame της Eurovision», οι διοργανωτές του διαγωνισμού ανέφεραν σε δήλωσή τους: «Όλη η οικογένεια της Eurovision στέλνει τα συλληπητήριά της στους αγαπημένους της Λις».

https://twitter.com/Eurovision/status/977618846512304129

Εκτός από το θρίαμβό της το 1956, η Άσια εκπροσώπησε επίσης την Ελβετία το 1957 και το 1958. Επέστρεψε στο διαγωνισμό ως επίτιμη καλεσμένη το 1985 ενώ στην ηλικία των 87 ετών, αποφάσισε να γυρίσει και πάλι, αυτή τη φορά ως διαγωνιζόμενη και προσπάθησε ανεπιτυχώς να εκπροσωπήσει την Ελβετία το 2012 και το 2013.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.