Επιδόματα: Ο φερετζές της πτώχευσης

Εξαφάνιση 36χρονου ορειβάτη στον Όλυμπο – Ποιοι τον είδαν τελευταία φορά

Εξαφάνιση 36χρονου ορειβάτη στον Όλυμπο – Ποιοι τον είδαν τελευταία φορά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υπόθεση εξαφάνισης του καθηγητή Γερμανικών Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, ο οποίος αγνοείται από τις 3 Ιουλίου, όταν πήγε για ορειβασία στον Όλυμπο.

Για την εξαφάνιση του 36χρονου άνδρα έχει εκδοθεί silver alert έτσι ώστε αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του.

Ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης έχει καστανά μάτια, ύψος 1,75μ και είναι εύσωμος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε μαύρη μπλούζα με στάμπα, μπλε σορτσάκι και χοντρά καφέ ορειβατικά μποτάκια. Φοράει σκουλαρίκι και στα δύο αυτιά.

Ο καθηγητής Γερμανικών είχε επικοινωνήσει για τελευταία φορά με την οικογένειά του στις 3 Ιουλίου όταν ετοιμαζόταν να πάει στην περιοχή Λιβαδάκι στον Όλυμπο, όπου θα διανυκτέρευε, έχοντας μαζί του τον εξοπλισμό του.

Κατά την ανάβασή του συναντήθηκε με μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης όπου είχαν στήσει σταθμούς σε διάφορα σημεία του βουνού λόγω του ότι διεξαγόταν αγώνας αντοχής 100 χιλιομέτρων.

​​​​​​​Σύμφωνα με μέλη της Ομάδας Διάσωσης ο 36χρονος καθηγητής συνομιλώντας μαζί τους ευρισκόμενος στην περιοχή Άνω Τσουκνίδα τους είπε ότι θα πήγαινε στην περιοχή Λιβαδάκι όπου και θα διανυκτέρευε. Παρόλο που τα μέλη του είπαν να μείνει μαζί τους, εκείνος αποχώρησε ανεβαίνοντας στη διαδρομή του. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον συνάντησε κάποιος άνθρωπος.

Όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή του πυροσβέστες -μέλη ορειβατικών ομάδων έρευνας και διάσωσης από τη 2η και 8η ΕΜΑΚ- μαζί με εθελοντές και τη συνδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone), αλλά και σκύλου, πραγματοποίησαν καταβάσεις σε ιδιαίτερα δύσβατα σημεία, αναζητώντας τον 36χρονο χωρίς αποτέλεσμα.

Τα μόνα που βρέθηκαν ήταν τα πράγματά του στη διαδρομή μεταξύ Άνω Τσουκνίδα και Λιβαδάκι. Η οικογένεια του άτυχου ορειβάτη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες γνώριζε τη διαδρομή μιας και την είχε κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, αγωνιά και περιμένει από την αστυνομία, που ερευνά την εξεφάνισή του κάποιο καλό νέο.

Οι εικόνες που τράβηξε το drone των σωστικών ομάδων εξετάζονται και αν βρεθεί κάτι τότε οι έρευνες στο βουνό του Ολύμπου θα ξεκινήσουν ξανά.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.