ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αεροπορικές συνεκπαιδεύσεις των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (βίντεο)

Η «ΜΕΔΟΥΣΑ 11» διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης από την Τετάρτη 17 έως την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου

Αεροπορικές συνεκπαιδεύσεις των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (βίντεο)

Σε συνέχεια της μεταστάθμευσης αεροπορικών μέσων της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη για την συμμετοχή τους στην Διακλαδική Άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 11».

  • Η Άσκηση «MINA AEGEUS» από το Σάββατο 13 έως την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, μεταξύ Ελληνικών και Αιγυπτιακών Ένοπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στο FIR Αθηνών Νότια της Κρήτης, με την συμμετοχή Ελληνικών Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 και Αεροσκαφών F-16, MIRAGE 2000 και RAFALE της Αιγύπτου.
  • Η Άσκηση «AUTUMN FLIGHT BIRD» από την Δευτέρα 15 έως την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, μεταξύ των ΕΔ της Ελλάδας και των ΗΑΕ που πραγματοποιήθηκε στο σύνολο του FIR Αθηνών, με την συμμετοχή Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 και από τις δύο Χώρες.

Η «ΜΕΔΟΥΣΑ 11» διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης από την Τετάρτη 17 έως την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 με τη συμμετοχή παρατηρητών από την Γαλλία, την Ινδία, την Ιορδανία, το Μαρόκο, την Πορτογαλία και την Σαουδική Αραβία και σκοπός της ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών Χωρών, καθώς και η διεξαγωγή προκεχωρημένης διακλαδικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω συνεκπαιδεύσεων που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο στρατιωτικής συνεργασίας του ΓΕΕΘΑ με τις ΕΔ της Αιγύπτου και των ΗΑΕ, εκτελέσθηκαν σύνθετες Αεροπορικές Επιχειρήσεις Εναέριας Υπεροχής [Defensive Counter Air (DCA) VS Offensive Counter Air (OCA)], με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ανωτέρω δραστηριότητες προστίθεται σε αυτές που συνδιοργανώνονται και διεξάγονται με ιδιαίτερα μεγάλη συχνότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διμερές και πολυμερές επίπεδο από τις Ένοπλες Δυνάμεις των τριών Χωρών, η συνεργασία των οποίων συμβάλλει στην κοινή προσπάθειά τους για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.