Συνελήφθη ένας 41χρονος, αναζητείται ένας 27χρονος

Πολύωρη καταδίωξη σε θάλασσα και ξηρά χρειάστηκε για να μπει τέλος στις παράνομες δραστηριότητες δυο λαθραλιέων που λεηλάτησαν τις εγκαταστάσεις μιας ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή «Βελά» της Αιτωλοακαρνανίας και έκλεψαν μισό τόνο ψάρια!

Αρχικά, άνδρες του Λιμεναρχείου Λευκάδας που περιπολούσαν με αυτοκίνητο, εντόπισαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής ένα σκάφος να κινείται ύποπτα χωρίς να έχει ανάψει τους φανούς ναυσιπλοΐας και να προσεγγίζει σε μια παραλία, όπου οι δύο επιβαίνοντες άδειασαν έναν ιχθυοκλωβό της μονάδας υδατοκαλλιέργειας. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο προσέγγισε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, όμως μόλις το είδαν οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακολούθησε καταδίωξη σε μια δύσβατη περιοχή κοντά στην επαρχιακή οδό Μύτικα– Αστακού, όπου συνελήφθη ένας 41χρονος ενώ ο 27χρονος συνεργός του κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται. Στο φουσκωτό σκάφος τους, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν δίχτυα μήκους 234 μέτρων και λαβράκια βάρους 500 κιλών που είχαν αλιεύσει παράνομα από την ιχθυοκαλλιέργεια και της αποδόθηκαν.