Τελικά, δεν είχαν κλείσει καλά την πόρτα της αποθήκης για τα «Πάτριοτ»: Άλλα 60 θα ταξιδέψουν για ΗΑΕ! Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» μας μάρανε...

Νέες μαρτυρίες για το γηροκομείο στα Χανιά: «Έβλεπα ανθρώπους να κλαίνε και να φωνάζουν βοήθεια»

Σε εξέλιξη οι απολογίες των «7» κατηγορουμένων για την υπόθεση

Νέες μαρτυρίες για το γηροκομείο στα Χανιά: «Έβλεπα ανθρώπους να κλαίνε και να φωνάζουν βοήθεια»

Συνεχίζονται, ενώπιον του ανακριτή Χανίων, οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της ιδιωτικής δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων στα Χανιά.

Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί ολοκληρώθηκαν οι απολογίες της 67χρονης ιδιοκτήτριας της δομής και της 43χρονης κόρης της και συνδιαχειρήστριας, και αυτή την ώρα καταθέτει ο 70χρονος ψυχίατρος της δομής.

Έξω από το χώρο του δικαστικού μεγάρου Χανίων υπάρχουν συγγενικά πρόσωπα ηλικιωμένων που είχαν φιλοξενηθεί στη δομή, κάποιοι εκ των οποίων αποδοκίμαζαν τους κατηγορουμένους κατά την προσέλευσή τους και κάποιοι που δηλώνουν συμπαραστάτες τους.

Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για το αν κριθούν ή όχι προσωρινά κρατούμενοι οι κατηγορούμενοι, θα ανακοινωθεί μετά το τέλος της εξέτασης και των επτά κατηγορουμένων.

Στο μεταξύ ανατριχιαστικές μαρτυρίες για το γηροκομείο ‑ κολαστήριο έρχονται συνέχεια στο φως της δημοσίοτητας.

«Έζησα τραγικές καταστάσεις στο γηροκομείο. Έβλεπα ανθρώπους να κλαίνε και να φωνάζουν “βοήθεια”, αδιαφορούσαν οι νοσοκόμοι», περιγράφει ο 76χρονος Χρήστος Δερμιτζάκης, πρώην φιλοξενούμενος της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων.

«Έτρωγα κρεμμύδια από την πείνα μου. Κι όταν τους έλεγα ότι πεινάω μου απαντούσαν “αυτά είναι, δεν έχουμε άλλο”», αναφέρει σε άλλο σημείο ο κ. Δερμιτζάκης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι πρώτες καταγγελίες έφτασαν στις Αρχές τον Σεπτέμβριο του 2020 από τη δικηγόρο, Μαρία Παπαδάκη, η οποία είχε τον πατέρα της τρόφιμο στο συγκεκριμένο γηροκομείο.

Η ίδια, όπως ανέφερε στην τηλεόραση του Alpha παρέλαβε τον πατέρα της από το γηροκομείο σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα να υποβάλει έγκληση.

«Την τρίτη μέρα από την εισαγωγή του πατέρα μου, πήγα στη δομή και τον είδα δεμένο σε αναπηρικό καροτσάκι. Αμέσως τον πήρα και τον πήγα σε νοσοκομείο καθώς δεν πείστηκα από τις διαβεβαιώσεις της υπεύθυνης ότι ο πατέρας μου είναι καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαδάκη.

«Όταν το πήγα στο νοσοκομείο οι γιατροί μου είπαν ότι ο πατέρας μου είχε υποστεί σηπτικό σοκ και πεθαίνει», προσθέτει η κυρία Παπαδάκη.

«Όχι μόνο δεν με ενημέρωσαν ότι ο πατέρας μου κινδυνεύει, αλλά προσπάθησαν να με αποτρέψουν και από τον δω και να τον πάρω από τη δομή, λέγοντας μου ότι χαίρει άκρας υγείας», καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.