Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμού των νεοναζιστών του Κιέβου κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, σύμφωνα με την αποστολή στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού του Καθεστώτος Κατάπαυσης του Πυρός (JCCC), όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (21/02).

Συγκεκριμένα, οι Δυνάμεις του Κιέβου βομβάρδισαν οικισμούς στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και, μάλιστα, πολλές φορές, χρησιμοποιώντας νάρκες 120 χιλιοστών που απαγορεύονται βάσει της ειρηνευτικής Συμφωνίας του Μινσκ.

Ειδικότερα, η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση: «Ως αποτέλεσμα, δύο πολίτες της δημοκρατίας σκοτώθηκαν και ένα κτίριο κατοικιών καταστράφηκε ολοσχερώς».

Ακόμα, την Κυριακή (20/02), ο εκπρόσωπος της Πολιτοφυλακής στην περιοχή, Ιβάν Φιλιπονένκο, είπε ότι τουλάχιστον τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν ύστερα από τους βομβαρδισμούς των Δυνάμεων του Κιέβου.

Μάλιστα, η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ κατέγραψε συνολικά 66 παραβιάσεις της εκεχειρίας από την πλευρά των Δυνάμεων του Κιέβου κατά τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Έντουαρντ Μπασούριν, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η κατάσταση στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς παραμένει κρίσιμη.

Επίσης, με φόντο την όξυνση της σύγκρουσης στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ, ανακοινώθηκε γενική κινητοποίηση.

Οι ηγεσίες των αυτοανακηρυχθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ανακοίνωσαν την προσωρινή εκκένωση των περιοχών, με τους πολίτες να κατευθύνονται στην περιοχή του Ροστόφ υπό την απειλή εισβολής της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταρχάς, η εκκένωση αφορά σε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, καθώς ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα διατάξει σύντομα τον στρατό να εξαπολύσει επίθεση στο Ντονμπάς, για να εφαρμόσει ένα σχέδιο εισβολής στο έδαφος των αυτοανακηρυχθεισών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της πρώτης περιοχής, Ντένις Πουσίλιν.