100 Ισπανοί θα παραμείνουν στην Ουκρανία καθώς έχουν διπλή υπηκοότητα

Η Ισπανία ανακοίνωσε ότι απομάκρυνε σήμερα το πρωί την πρεσβευτή της από το Κίεβο, όπως και περίπου 100 Ισπανούς πολίτες που βρίσκονταν στην Ουκρανία.

«Τα τελευταία μέλη του προσωπικού της πρεσβείας της Ισπανίας έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν» την πόλη μαζί με την πρεσβευτή Σίλβια Κορτές, ανακοίνωσε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες σε συνεντεύξεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Antena 3 και τον ραδιοφωνικό σταθμό Cope.

100 Ισπανοί θα παραμείνουν στην Ουκρανία καθώς έχουν διπλή υπηκοότητα

Απομακρύνθηκαν «με μια οχηματοπομπή στην οποία βρίσκονταν περίπου 100 Ισπανοί πολίτες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Κίεβο εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας», πρόσθεσε.

Στην Ουκρανία παραμένουν περίπου ακόμη 100 Ισπανοί. Σύμφωνα με το υπουργείο, μέχρι στιγμής δεν έχουν εκφράσει την επιθυμία να φύγουν από τη χώρα. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών έχουν διπλή υπηκοότητα.

Αυτή η ρωσική επέμβαδη «δεν θα είναι χωρίς επιπτώσεις», διαβεβαίωσε ο Αλμπάρες, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη της Ισπανίας στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν θέλει να αναθεωρήσει τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος» και «τον σεβασμό στην ακεραιότητα των συνόρων», αλλά «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπερασπιστούμε αυτή την τάξη», τόνισε.