Πρόκειται πιθανότατα για πάγωμα περιουσιακών στοιχείων τους στη Βρετανία

Άμεσα κυρώσεις κατά του Ρώσου Προέδρου Πούτιν και του Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα επιβάλει ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον όπως ανακοίνωσε στη διάσκεψη των ηγετών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται πιθανότατα για πάγωμα περιουσιακών στοιχείων τους στη Βρετανία, μια κίνηση μάλλον συμβολική.

Η απόφαση ακολουθεί αντίστοιχη κίνηση από την ΕΕ και θα ισχύσει επιπλέον των κυρώσεων κατά ρωσικών συμφερόντων που ανακοίνωσε χθες ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Τζόνσον προέτρεψε τους υπόλοιπους ηγέτες να λάβουν αμέσως δράση για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα διεθνών τραπεζικών πληρωμών και επικοινωνίας SWIFT, ώστε να προκληθεί «μέγιστος πόνος» στο καθεστώς Πούτιν.

Τους είπε επίσης ότι «μία καταστροφή τυλίγει την Ουκρανία» και πως ο Πρόεδρος Πούτιν επιδίδεται σε μία «εκδικητική αποστολή να ανατρέψει την μεταψυχροπολεμική τάξη».

Προειδοποίησε δε ότι οι φιλοδοξίες του Ρώσου Προέδρου ίσως να μη σταματήσουν στην Ουκρανία και ότι ζούμε μία ευρώ-ατλαντική κρίση με παγκόσμιες επιπτώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνισε, τέλος, ότι ο κόσμος πρέπει να διασφαλίσει πως ο Πρόεδρος Πούτιν θα αποτύχει σε αυτή την επιθετική πράξη, πως οι Ουκρανοί ανθίστανται δυνατά και πως είναι κρίσιμο να ενισχυθεί περαιτέρω το ΝΑΤΟ ως πρώτιστος πυλώνας ασφάλειας της Ευρώπης.