ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Συρία: Η επίλεκτη 42η Ταξιαρχία φθάνει στη Νταράα για να «τελειώσει» τους ισλαμιστές (φωτό)

Συρία: Η επίλεκτη 42η Ταξιαρχία φθάνει στη Νταράα για να «τελειώσει» τους ισλαμιστές (φωτό)

Μεγάλη και ισχυρή φάλαγγα αποτελούμενη από ελίτ δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού αναχώρησε την Πέμπτη από τη Δαμασκό και έφτασε στην πόλη Νταράα, στη νότια Συρία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται για την ανακατάληψη της παραμεθορίου με την Ιορδανία.

Η 42η Ταξιαρχία, γνωστή ως «Δυνάμεις Γαΐθ», είχε μαζί της πολλά τανκς Adra T-72 (συριακής κατασκευής) και εκτοξευτές ρουκετών «ελέφαντες» φορεμένους σε φορτηγάκια.

Η 42η Ταξιαρχία και η 4η Μηχανοκίνητη Μεραρχία θεωρούνται οι ισχυρότερες στον Συριακό Αραβικό Στρατό και προηγουμένως διοικούνταν από τον Μάχερ Αλ Άσαντ, τον νεώτερο αδελφό του Σύρου Προέδρου.

Ο νυν διοικητής της Ταξιαρχίας είναι ο συνταγματάρχης Γιάθ Νταλέχ που μόνος του απελευθέρωσε έξι θύλακες γύρω από την Δαμασκό που κατείχαν οι ισλαμιστές τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με το Al Masdar News, ο Συριακός Αραβικός Στρατός αναμένεται να εξαπολύσει τεράστια χερσαία επίθεση στις συνοικίες Αλ Μανσίγια και Ντεράα Αλ Μπαλάαντ στον νότιο τομέα της πόλης Νταράα που ελέγχεται από τους ισλαμιστές.

Η επικείμενη μάχη στη Νταράα είναι η πρώτη που θα δώσει η 42η Ταξιαρχία εκτός της Δαμασκού.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.