ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Β.Πούτιν για Δύση: «Ήθελαν να επιτύχουν την ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία – Μα είναι στα καλά τους;»

Τι δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων του 2022

Β.Πούτιν για Δύση: «Ήθελαν να επιτύχουν την ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία – Μα είναι στα καλά τους;»

Επικριτικός προς την Δύση ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε δηλώσεις που έκανε από την Κίνα. την οποία κατηγόρησε ως υπεύθυνη για το ναυάγιο του σχεδίου κατάπαυσης του πυρός στο οποίο κατέληξαν οι ομάδες των διαπραγματευτών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Τουρκία του 2022,

«Ήθελαν να κερδίσουν την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης, να επιτύχουν στρατηγική ήττα της Ρωσίας, αλλά δεν τα κατάφεραν» είπε ο Πούτιν αναφερόμενος στην Δύση και την Ουκρανία. «Είναι στα καλά τους;» πρόσθεσε.

Ακόμη, είπε ότι οι αποτυχημένες διαπραγματεύσεις το 2022 ήταν μια πιθανή βάση για ειρήνη , αν και «οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός πρέπει να λάβει υπόψη την πραγματικότητα στο πεδίο», όπου η Ρωσία ελέγχει το 18% του εδάφους της Ουκρανίας.

«Φυσικά, θα προχωρήσουμε με βάση την πραγματικότητα που διαμορφώνεται επί τόπου. Αυτό είναι αυτονόητο», δήλωσε ο Πούτιν.

Η Ρωσία, είπε, υποψιάζεται ότι η προγραμματισμένη για τον Ιούνιο σύνοδος κορυφής η οποία, όπως ελπίζει η Ελβετία, θα ανοίξει τον δρόμο για την ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία, έχει στόχο να εκδώσει ένα τελεσίγραφο προς την Ρωσία.

Είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες αλλά δεν έχει προσκληθεί.

Ερωτηθείς υπό ποιες προϋποθέσεις θα ήταν έτοιμη να συμμετάσχει στην σύνοδο της Ελβετίας, είπε ότι η πολιτική αφορά συγκεκριμένες πραγματικότητες και όχι υποθετικές καταστάσεις.

«Τα τελεσίγραφα δεν θα λειτουργήσουν. Αλλά είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε για την ειρήνη, ποτέ δεν αρνηθήκαμε» είπε ο Πούτιν. Οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία, είπε, μπορεί να υπογραφεί μόνο με τις «νόμιμες αρχές» της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.