ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Χάνει σε όλα τα μέτωπα το ISIS – Ο αιγυπτιακός Στρατός απώθησε μεγάλη επίθεση με 40 νεκρούς στο Σινά (φωτό, βίντεο)

Χάνει σε όλα τα μέτωπα το ISIS – Ο αιγυπτιακός Στρατός απώθησε μεγάλη επίθεση με 40 νεκρούς στο Σινά (φωτό, βίντεο)

Την Παρασκευή, οι ισλαμιστές του ISIS ξεκίνησαν μια μεγάλη επίθεση σε ένα αιγυπτιακό σημείο ελέγχου στρατού νότια της πόλης Ράφα στη χερσόνησο του Σινά.

Η έφοδος ξεκίνησε με επίθεση πεζικού με στόχο την κατάληψη της περιοχής.

Ωστόσο, ο στρατός απώθησε την επίθεση σκοτώνοντας περίπου 40 μέλη του ISIS και καταστρέφοντας 6 τεχνικά οχήματα.

27 στρατιώτες του στρατού σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ο συνταγματάρχης Ahmed Mansi, διοικητής του τάγματος «Εφόδου» 103 σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία ανταποκρίθηκε με εντατικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ισλαμιστών του ISIS στην περιοχή.

Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη επίθεση ISIS στα σημεία ελέγχου του αιγυπτιακού στρατού στο Σινά από την προσπάθεια του ISIS να αναλάβει τον έλεγχο της πόλης Shiek Zouied το 2015.

Εκατοντάδες μέλη αιγυπτιακών στρατιωτικών και αστυνομικών υπηρεσιών που συμμετέχουν σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στη χερσόνησο του Σινά, έχασαν τη ζωή τους από το 2013.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.