ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιράκ: Την ευθύνη για 25 τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαγδάτη ανέλαβε το ISIS

Ιράκ: Την ευθύνη για 25 τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαγδάτη ανέλαβε το ISIS

Η εφημερίδα Al-Nabaa που συνδέεται με το ISIS δημοσίευσε μια περιγραφή των τρομοκρατικών ενεργειών που πραγματοποίησαν μέλη του ISIS στην ιρακινή πρωτεύουσα της Βαγδάτης τους τελευταίους 10 μήνες.

Το ISIS ισχυρίστηκε ότι ομάδες του πραγματοποίησαν 25 επιθέσεις αυτοκτονίας στη Βαγδάτη, συμπεριλαμβανομένων 7 επιθέσεων VBIED και 18 επιθέσεων με χρήση εκρηκτικών. Το ISIS ισχυρίστηκε επίσης ότι πραγματοποίησε 112 επιδρομές IEDs στη Βαγδάτη και 37 επιθέσεις με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον Al-Nabaa, από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν 2200 άτομα και καταστράφηκαν 44 οχήματα.

Το άρθρο ανέφερε τις «πιο σημαντικές ενέργειες» όπως: στόχευση 11 συνοδειών σιιτικών προσκυνητών με 5 επιθέσεις αυτοκτονίας και 6 IEDs, καθώς και τη δολοφονία του διοικητή των Ταξιαρχιών Salam Abu Zahraa με IED, στόχευση της συνοδείας του Μεγάλου Τον Μουφτή του Ιράκ, Μαχντί αλ-Σουταϊνέι με έναν VBIED και τη δολοφονία 16 από τους σωματοφύλακες του, και μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Ιρακινό βουλευτή Talal al-Zobaie με IEDs.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν τω μεταξύ, τα ιρακινά μέσων ενημέρωσης της κυβέρνσης ανακοίνωσε ότι ο ιρακινός στρατός βρήκε 1429 σώματα στην Μοσούλη μετά την απελευθέρωσή της. Ο ιρακινός στρατός διέσωσε επίσης 102 Ιρακινούς πολίτες και εκκένωσε 200 οικογένειες μετά την απελευθέρωση της πόλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.