ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Την πλήρη απομόνωση της Β. Κορέας ζητά η Σεούλ μετά την δοκιμή της πυρηνικής βόμβας υδρογόνου – Τι λέει η Κίνα

Την πλήρη απομόνωση της Β. Κορέας ζητά η Σεούλ μετά την δοκιμή της πυρηνικής βόμβας υδρογόνου – Τι λέει η Κίνα

Μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμή βόμβας υδρογόνου ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν ζήτησε σήμερα να δοθεί «η πιο ισχυρή» απάντηση στη Βόρεια Κορέα.

Ο Μουν επεσήμανε ότι θα πιέσει ώστε να ληφθούν «όλα τα διπλωματικά μέτρα, και κυρίως ενέργειες από το Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε να απομονωθεί εντελώς η Βόρεια Κορέα», τόνισε ο σύμβουλός του Τσουνγκ Έουι-Γιονγκ μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Παράλληλα Ουάσινγκτον και Σεούλ συζήτησαν το ενδεχόμενο να αναπτύξουν στην κορεατική χερσόνησο αμερικανικά στρατηγικά στρατιωτικά μέσα, πρόσθεσε ο Τσουνγκ.

«Eάν η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε πυρηνική δοκιμή, αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε. «Επιβεβαιώνουμε στο όνομα της κυβέρνησης ότι η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε μία πυρηνική δοκιμή», δήλωσε λίγο νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Τάρο Κόνο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας ότι «αντιτάσσεται αποφασιστικά» και «καταδικάζει έντονα» την πυρηνική δοκιμή, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua.

Η δήλωση λέει:

Η Δημοκρατική Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας διεξήγαγε και πάλι πυρηνικό έλεγχο παρά την ευρεία αντίθεση της διεθνούς κοινότητας. Η κινεζική κυβέρνηση διαφωνεί και το καταδικάζει σθεναρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.