ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αφγανιστάν: 100 μαχητές και 20 διοικητές των Ταλιμπάν νεκροί τον περασμένο μήνα

Αφγανιστάν: 100 μαχητές και 20 διοικητές των Ταλιμπάν νεκροί τον περασμένο μήνα

Αξιωματικοί του Στρατού του Αφγανιστάν ανακοίνωσαν ότι 120 μαχητές των Ταλιμπάν, συμπεριλαμβανομένων 20 διοικητών, έπεσαν νεκροί από αεροπορικές επιδρομές της Αεροπορίας των ΗΠΑ αλλά και από προσπάθειες του Αφγανικού Στρατού και της Αστυνομίας τον περασμένο μήνα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας Κουντούζ, Αμπντούλ Χαμίντ Χάμιντ, υποστήριξε ότι η Αφγανική Αστυνομία σκότωσε τουλάχιστον 45 μαχητές των Ταλιμπάν σε πολλά χωριά. Ο Χάμιτ επιβεβαίωσε ότι η Κουντούζ είναι πλέον πλήρως απελευθερωμένη από τους μαχητές των Ταλιμπάν.

Επιπλέον, 20 μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στις επαρχίες Nangarhar και Maidan Wardak στις 9 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με αφγανικές πηγές.

Σε μια χωριστή ανάπτυξη, το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με το ISIS, ανακοίνωσε ότι οι μαχητές του ISIS επιτέθηκαν στους Ταλιμπάν στην επαρχία Darzab της επαρχίας Jowzjan.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι μαχητές του ISIS σκότωσαν 5 μαχητές των Ταλιμπάν και τραυμάτισαν άλλους 7, σύμφωνα με τον Amaq.

Η σύγκρουση μεταξύ της Αλ Κάιντα, του ISIS και των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα της κατάστασης στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, ακόμη και με τους τρεις κύριους εχθρούς των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν που πολεμούν μεταξύ τους, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αδυνατούν να επιτύχουν μια αποφασιστική νίκη σε μια μάχη εναντίον τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.