ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο «στόχαστρο» οι αστυνομικοί: ΕΔΕ για την επίθεση αναρχικών εναντίον τους στο Πρωτοδικείο!

Στο «στόχαστρο» οι αστυνομικοί: ΕΔΕ για την επίθεση αναρχικών εναντίον τους στο Πρωτοδικείο!

Μια ανεξήγητη ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) διέταξε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλου, προκειμένου να διερευνηθούν :

• η συνολική επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων στα χθεσινά περιστατικά στο Πρωτοδικείο Αθηνών,
• οι συνθήκες τραυματισμού των αστυνομικών καθώς και

• οι συνακόλουθες δηλώσεις – ισχυρισμοί αστυνομικών σε Μ.Μ.Ε., περί «εντολών» να μην γίνουν συλλήψεις.

Δηλαδή οι αστυνομικοί “πρέπει να τρώνε ξύλο και να μην μιλάνε” ;

Xτες, αστυνομικοί που βρέθηκαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας σε υπόθεση μοτοπορείας αναρχικών το 2012, δέχθηκαν επίθεση.

Οι αστυνομικοί που ήταν μάρτυρες δηλώνουν ότι αναγνώρισαν κάποιους από τους δράστες και θέλησαν να υποβάλλουν μηνύσεις αλλά οι επικεφαλής των μέτρων είχαν μία «παθητική» στάση, όπως καταγγέλλουν ίδιοι οι παθόντες.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση ανατέθηκε σε Αντιστράτηγο του Σώματος.

Aπό χθες, ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, δήλωνε ανοιχτά σε Μέσα Ενημέρωσης πως υπήρξε “εντολή”… άνωθεν για να μην γίνουν συλλήψεις!

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο κ. Μαυροειδάκος ζήτησε να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου του αξιωματικού που βρισκόταν στο σημείο, ώστε να υπάρξουν “αποδείξεις με ονοματεπώνυμο”!

Η καταγγελία του ήταν ξεκάθαρη: Υποστήριξε πως ο αξιωματικός μιλούσε από το κινητό του τηλέφωνο, επειδή μέσω ασυρμάτου μπορούν να “ανιχνευθούν” τα όσα ειπώθηκαν, κάνοντας λόγο για νέο “δόγμα” συνομιλιών μέσω κινητών, ώστε να δίνονται εντολές!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.