Καλό τριήμερο και ας μας φωτίσει το Άγιο Πνεύμα!

Σ.Καργάκος: «Επιζητείται ο τεμαχισμός της Ελλάδας – Διαλέξτε αν θα είστε απόγονοι του Εφιάλτη ή του Λεωνίδα» (βίντεο)

Σ.Καργάκος: «Επιζητείται ο τεμαχισμός της Ελλάδας – Διαλέξτε αν θα είστε απόγονοι του Εφιάλτη ή του Λεωνίδα» (βίντεο)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

«Επιζητείται ο τεμαχισμός της Ελλάδας» έλεγε μόλις λίγους μήνες πριν ο μεγάλος ιστορικός Σαράντης Καργάκος που «έφυγε» ξαφνικά χθες από την ζωή αφήνοντας την Ελλάδα με έναν υπερασπιστή της Ιστορίας της λιγότερο.

«Μπορεί να είμαστε ηρωικό έθνος αλλά είμαστε και έθνος προδοτών και η αμοιβή της προδοσίας έχει αυξηθεί» δήλωνε.

Ο Σαράντης Καργάκος δεν «μάσαγε» τα λόγια του και εκφράζονταν με βαριούς χαρακτηρισμούς για τα πεπραγμένα της χώρας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «στα Περσικά δεν υπήρξαν Πέρσες που ελλήνισαν αλλά Έλληνες που εμήδισαν» εννοώντας πως πάντα ο εχθρός κρύβεται «εντός των πυλών».

Σε μια δύσκολη εποχή, όπου υπογράφτηκε και παραχωρείται η Μακεδονία στα Σκόπια, δυστυχώς ο Ελληνισμός έχασε έναν πολύ μεγάλο δάσκαλο, έναν «φάρο» εθνικής λογικής.

«Οι Έλληνες που είχαν πάει στο πλευρό του Δαρείου ήταν πολύ περισσότεροι από τους Έλληνες που βρίσκονταν στο πλευρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου.»

«Αυτό που πρέπει να αποφασίσουμε εν τέλει είναι του ποιοι απόγονοι θέλουμε να είμαστε: Του Λεωνίδα ή του Εφιάλτη»

Απλά πράγματα δηλαδή.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.