ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Γ. Στόλτενμπεργκ: «Θα υπογράψουμε άμεσα το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ»

Γ. Στόλτενμπεργκ: «Θα υπογράψουμε άμεσα το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε πως μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, τα Σκόπια πρέπει να αναμένουν πρόσκληση για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

“Θα υπογράψουμε το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ και μπορούμε να το κάνουμε αυτό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. του NATO.

Πόσο σύντομα είναι όμως αυτό το σύντομα;

“Η κύρωση του πρωτοκόλλου θα χρειαστεί λίγο χρόνο, καθώς εξαρτάται και από τα 29 κοινοβούλια των χωρών μελών του NATO”, σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ.

“Την τελευταία φορά χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο”, δήλωσε αναφερόμενος στην ένταξη του Μαυροβουνίου στη Συμμαχία, η οποία ολοκληρώθηκε το 2017. “Μόλις υπογράψουμε το πρωτόκολλο προσχώρησης, τα Σκόπια θα αρχίσουν να κάθονται στο τραπέζι των συζητήσεων στο NATO”, πρόσθεσε ο Γ.Γ. του NATO.

Φαίνεται ότι το ΝΑΤΟ θα είναι ο πρώτος οργανισμός που θα τηρήσει την υπόσχεση της Δύσης να εντάξει την χώρα με το νέο όνομα της, αναφέρει το Politico. Ο επόμενος οργανισμός θα είναι η ΕΕ, η οποία θα αξιολογήσει την πρόοδο των υποψήφιων χωρών για ένταξη στην ΕΕ το καλοκαίρι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει ικανοποιημένη από τις εξελίξεις, με τον Επίτροπο Johannes Hahn να αναφέρει ότι “η “δύναμη έλξης” της ΕΕεξακολουθεί να λειτουργεί”, προσθέτοντας ότι η ΕΕ “φέρνει σταθερότητα και ευημερία στην περιοχή σε μια περίοδο που αυξάνονται οι δυνάμεις αποσταθεροποίησης” .

Το Politico αναφέρει ότι “μπορεί οι πιθανότητες επανεκλογής του Αλέξη Τσίπρα είναι αρκετά μικρές με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπίσεις, αλλά η θέση του στην ιστορία είναι εξασφαλισμένη”.

Το Politico αποκαλεί “στρυφνή” την αντιπολίτευση, αναφέροντας την δέσμευση του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη να εμποδίσει την ένταξη της “Βόρειας Μακεδονίας” στην ΕΕ εάν εκλεγεί πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές, αν “τα ελληνικά συμφέροντα δεν ικανοποιηθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσχώρησης”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Politico καταλήγει ότι όλα θα κριθούν από το πόσο η συμφωνία θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις φετινές εκλογές – τόσο τις ευρωπαϊκές, όσο και τις ελληνικές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.