ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λέσβος: Η μάχη του στρατοπέδου «Κυριαζή» – Καίγεται η Παγανή – Συγκρούσεις 1500 κατοίκων με 10 διμοιρίες των ΜΑΤ

Λέσβος: Η μάχη του στρατοπέδου «Κυριαζή» – Καίγεται η Παγανή – Συγκρούσεις 1500 κατοίκων με 10 διμοιρίες των ΜΑΤ

Κόλαση επικρατεί αυτή την στιγμή στην περιοχή της Παγανής, καθώς έφτασαν πριν από λίγη ώρα 6 διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να σπάσουν την πολιορκία του στρατοπέδου από τους 1500 κατοίκους που με πυροβόλα όπλα και κάθε είδους άλλα «εργαλεία» (λοστούς, μαδέρια κλπ.) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συγκρούσεις έχουν εγκλωβίσει τις 4 (κατ’άλλες πηγές 8) διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται μέσα.

Mία κλούβα των ΜΑΤ «γαζώθηκε» από τα εύστοχα πυρά των εξεγερμένων, με τους αστυνομικούς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν άρον άρον το σημείο για να αποφευχθούν τα χειρότερα και να καταφύγουν στο εσωτερικό του στρατοπέδου.

Υπάρχει εκτεταμένη ρίψη χημικών ενώ μέσα στο στρατόπεδο βρίσκονται εδώ και 2 ώρες και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, προσπαθώντας να ηρεμήσουν το εξαγριωμένο πλήθος που απαιτεί να φύγουν σήμερα για Πειραιά οι διμοιρίες των ΜΑΤ.

Ο αριθμός των διαδηλωτών μεγαλώνει συνέχεια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έφτασε περί τις 2.000 κατά τις 8 το απόγευμα. Η πολιορκητές επιτέθηκαν στο στρατόπεδο και έριξαν την κεντρική πόρτα της πύλης ορμώντας στο εσωτερικό του.

Εκεί επενέβησαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν μέσα στο στρατόπεδο, και με τη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, αλλά και ρίψεις νερού με το όχημα τύπου «Άτλας», απομάκρυναν τους εξεγερμένους.

Κατά τις συγκρούσεις, προκλήθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση έξω από το στρατόπεδο Κυριαζή, που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Γύρω στις 21:00 το βράδυ, με τη συνδρομή υδροφόρου, οι δυνάμεις των ΜΑΤ άρχισαν σταδιακά να απεγκλωβίζονται από το σημείο.

Σε απόσταση περί τα 1.500 μέτρα από την είσοδο του στρατοπέδου, διμοιρίες των ΜΑΤ συγκρούονται με μικρές ομάδες νεαρών, που επιχειρούν να προσεγγίσουν ξανά το στρατόπεδο.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=FOxoiwh0mV4&feature=emb_logo

Κάτι που έχει ανακοινωθεί και από την κυβέρνηση η οποία κάνει λόγο για μερική αποχώρηση των δυνάμεων της αστυνομίας προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση.

Την ίδια ώρα, φωτογραφίες από το λιμάνι της Καβάλας, που δείχνουν κλούβες των ΜΑΤ να ετοιμάζονται να μπουν στο πλοίο προκειμένου να έρθουν στο νησί προκάλεσαν αναστάτωση και νέα σενάρια, αλλά τελικά ήταν κλούβες που είχαν μεταφερθεί εκεί για να ταξιδέψουν προς Μυτιλήνη, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αποχώρησαν και δεν μπήκαν καν στο πλοίο.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.