Εξαρθρώθηκε συμμορία που «χτυπούσε» στα νότια προάστια της Αττικής – Λεία άνω των 40.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε συμμορία που «χτυπούσε» στα νότια προάστια της Αττικής – Λεία άνω των 40.000 ευρώ

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται μέλη μίας σπείρας που πραγματοποιούσε κλοπές, στα νότια προάστια της Αττικής.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν 29 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα και έξι περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα.

Συνελήφθησαν στην Ηλιούπολη και στο κέντρο της Αθήνας, δύο σεσημασμένοι αλλοδαποί, ηλικίας 26 ετών και μια 21χρονη Ελληνίδα, ως μέλη της συμμορίας.

Από έρευνες βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος εμπορευμάτων από καταστήματα. Η συνολική λεία της συμμορίας υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της πλαστογραφίας, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει συμμορία από τον Ιανουάριο, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο ένας εκ των ανδρών κατά τις πρώτες πρωινές ώρες που δεν λειτουργούν τα καταστήματα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με χειρουργική μάσκα κινούνταν πεζός στις περιοχές Ηλιούπολης, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, αναζητώντας το κατάστημα-στόχο.

Μόλις το εντόπιζε, το προσέγγιζε και παραβιάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής θύρας με τη χρήση διαρρηκτικού εργαλείου, εισέρχονταν σε αυτό και αφαιρούσε με γρήγορο ρυθμό χρήματα από την ταμειακή μηχανή, ηλεκτρονικές συσκευές και εμπορεύματα του καταστήματος.

Στη συνέχεια, μετέφερε άμεσα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, σε διαμέρισμα-καβάτζα που διατηρούσε με τους συνεργούς του στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα απέκρυπταν προσωρινά, προκειμένου σε δεύτερο χρόνο να τα πουλήσουν.

Επιπρόσθετα, τα μέλη της συμμορίας στόχευαν και σε κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους διάφορα τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι άντρες κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.