ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δεν αρκεί το F-35 στο αμερικανικό Ναυτικό: «Δεν μας καλύπτει»

Δεν αρκεί το F-35 στο αμερικανικό Ναυτικό: «Δεν μας καλύπτει»

Το αμερικανικό ναυτικό έχει ξεκινήσει και εξετάζει τις επιλογές του για το επόμενο μαχητικό 6ης γενιάς που θα αντικαταστήσει τα F-18 Super Hornet και θα βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από τα F-35.

Φαίνεται ότι το τελευταίο μαχητικό 5ης γενιάς δεν καλύπτει τις ανάγκες του ναυτικού ιδιαίτερα στον τομέα της εναέριας μάχης και αυτό μπορούμε να το διακρίνουμε από το όνομα του προγράμματος που έχει δοθεί στο επόμενης γενιάς μαχητικό που ακούει στο Next-Generation Air Dominance όπως αναφέρουν αμερικανικοί ιστότοποι με στόχο να τεθεί σε υπηρεσία στην δεκαετία του 2030.

Καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ σχεδιάζουν το αεροσκάφος της επόμενης γενιάς για τα σώματα τους, το Ναυτικό ετοιμάζεται να πει το μεγάλο «όχι» και να χαράξει το δικό του δρόμο, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του σώματος, «το ναυτικό χρειάζεται ένα ειδικό μαχητικό ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες μας».

Αεροπορία και Ναυτικό διαχωρίζουν το μέλλον τους

Οι τρέχουσες εργασίες για το φουτουριστικό μαχητικό 6ης γενιάς γίνονται παράλληλα με την τελειοποίηση των F-35, ο τεχνικός διευθυντής του προγράμματος αναφέρει χαρακτηριστικά: «ο συνδυασμός των F-35 με αυτά που σχεδιάζουμε για το μέλλον είναι συγκλονιστικός. Ζω για τη στιγμή που θα πετάνε μαζί αυτά τα πρότζεκτ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αεροπορία και το Ναυτικό των ΗΠΑ σχεδιάζει να αναπτύξει δύο αεροσκάφη 6ης γενιάς που θα εισέλθουν σε υπηρεσία κάποια στιγμή στα μέσα της δεκαετίας του 2030. Πρόκειται για δύο διαφορετικά προγράμματα ανάπτυξης μαχητικού 6ης γενιάς, ένα για την Αεροπορία κι ένα για το Ναυτικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.