ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στην αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος»

Αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στην αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος»

Αύριο επιστρέφει από την Αίγυπτο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος που πραγματοποιεί σημαντικότατες επαφές με τη γειτονική χώρα.

Η πιο κρίσιμη συζήτηση έγινε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, αντιστράτηγο Μοχάμεντ Φαρίντ Χεγκάζι όπου συζητήθηκαν οι τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας τόσο σε επίπεδο κοινών στρατιωτικών ασκήσεων όσο και συνεκπαιδεύσεων.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε να πολλαπλασιαστούν οι κοινές διακλαδικές ασκήσεις και να συμμετάσχει η Αίγυπτος στη μεγάλης κλίμακας άσκηση «Ηνίοχος» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος» εκτελείται σε ετήσια βάση, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας .

Διαρκεί 15 ημερολογιακές ημέρες και καλύπτει ολόκληρο το FIR Aθηνών. Το σενάριο της Άσκησης βασίζεται στην ιδέα εκτέλεσης επιχειρήσεων από μία Αεροπορική Βάση, με τη συμμετοχή όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τύπος των αιγυπτιακών μαχητικών δεν έχει γίνει γνωστός. Από τα αεροσκάφη που διαθέτουν οι Αιγύπτιοι θα μπορούσαν να στείλουν είτε Mirage 2000, είτε Rafale είτε F-16. Διαθέτουν ακόμη και MiG-29 αλλά αυτό μάλλον θεωρείται απίθανο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.