ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ακόμα και οι Ιταλοί της Hellenic Train ντράπηκαν στα περί της περικοπής της δαπάνης των κηδειών: «Δεν κάνουμε χρήση»

Αναφορές ότι είχαν μειωθεί από τα 3.500 ευρώ στα 2.000 ευρώ - Τι απάντησε το Υπουργείο Εργασίας

Ακόμα και οι Ιταλοί της Hellenic Train ντράπηκαν στα περί της περικοπής της δαπάνης των κηδειών: «Δεν κάνουμε χρήση»

Η Hellenic Train εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει πως δεν προτίθεται να ενεργοποιήσει την εξαίρεση για την καταβολή αποζημιώσεων για τα θύματα της μοιραίας σύγκρουσης τρένων στη Λάρισα το βράδυ της Δευτέρας.

Φαίνεται ότι ακόμα και οι Ιταλοί της εταιρείας ντράπηκαν όταν εδώ οι κυβερνητικοί είχαν δώσει στη δημοσιότητα το ΦΕΚ για τη δημοσία δαπάνη που αφορά τις κηδείες των θυμάτων  που έχασαν τη ζωή τους στην σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Έγκυρες ιατροδικαστικές πηγές εξήγησαν ότι το ποσό που δαπανά το κράτος ανά άτομο ανέρχεται στα 2.000 ευρώ, ενώ αρχικά αυτό είχε προσδιοριστεί στα 3.500 ευρώ.

Κατά συνέπεια τα χρήματα για την κάθε κηδεία έχουν περικοπεί κατά τουλάχιστον 1,500€ κάτι που είχε ως αποτέλεσμα πολλά από τα γραφεία τελετών που συζητούσαν να αναλάβουν την κηδεία, να κάνουν πίσω!

Σήμερα βέβαια έδωσαν διευκρίνιση από το Υπουργείου Εργασίας και αναφέρουν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο:

Σχετικά με φήμες για δήθεν περικοπή της δημόσιας δαπάνης για την κηδεία των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών υπογραμμίζεται ότι οι φήμες αυτές είναι παντελώς ανυπόστατες. Δεν υπάρχει καμία περικοπή! Αντίθετα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδίδεται το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί αύριο.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train:

Συμμεριζόμενη το εθνικό πένθος στο οποίο έχει βυθιστεί όλη η χώρα και με απόλυτο σεβασμό στους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 62, τους τραυματίες και τους συγγενείς των θανόντων του τραγικού δυστυχήματος της 28.2.2023 η Hellenic Train Α.Ε.:

• Μεριμνά σε πλήρη συμμόρφωση με την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι συγγενείς των θανόντων, οι τραυματίες και οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC 62 της 28.02.2023 να ικανοποιηθούν πλήρως ως προς τα σχετικά τους δικαιώματα με βάση τα άρθρα 11 και 13 του ΕΚ 1371/2007 (Link)

• Δηλώνει ότι είναι και θα παραμείνει στη διάθεση συγγενών των θυμάτων για κάθε υποστήριξημπορεί να παράσχει. Όπως είναι αυτονόητο θα συνεχίσουμε να παρέχουμε κάθε συνδρομή με όλες μας τις δυνάμεις σε όλες τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση των αιτίων αυτού του τραγικού δυστυχήματος.

Για την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας, παρακαλούμε καλέσατε στην τηλεφωνική γραμμή 212 000 2548 Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και την υποβολή απαραίτητων εγγράφων, παρακαλούμε, όπως επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλούμε πατήστε εδώ – https://www.hellenictrain.gr/politiki-aporritoy.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.