Απόβαση των… Αζέρων σε ελληνικό νησί! – Με «συνταγή» μισθοφόρων Ζελένσκι ετοιμάζεται για κτύπημα η Άγκυρα

Η Άγκυρα εξοικειώνει τους Αζέρους με το Αιγαίο για όταν... χρειαστεί

Απόβαση των… Αζέρων σε ελληνικό νησί! – Με «συνταγή» μισθοφόρων Ζελένσκι ετοιμάζεται για κτύπημα η Άγκυρα

Με το σενάριο απόβασης σε ελληνικό νησί διεξάγεται η τουρκική άσκηση EFES 2022 με την συμμετοχή αζερικών ειδικών δυνάμεων που θα δράσουν από κοινού με τις αντίστοιχες τουρκικές σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης.

«Το σενάριο περιλαμβάνει εκπαίδευση «στην διείσδυση πίσω από τις εχθρικές γραμμές διαμέσου θαλάσσης, εκκαθάριση ακτογραμμών και επίθεση σε παράκτιες εχθρικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπως και εξουδετέρωση στόχων».

«Preparing for the EFES 2022 exercise, the Azerbaycan Army held training to infiltrate behind enemy lines by sea, clear the coastline, attack the enemy’s coastal military facility, and neutralize targets».

Πριν από λίγο στα πλαίσια της άσκησης τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και  πέταξαν πάνω από ελληνικό έδαφος.

«Την Παρασκευή 20 7 Μαΐου 2022 ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV πραγματοποίησε υπέρπτηση στις 12:55 άνωθεν νήσου Μακρονήσι και στις 12:56 άνωθεν νήσων Ανθρωποφάγοι  στα 19.000 πόδια αντίστοιχα» αναφέρει το ΓΕΑ.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2022 ΕΝΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ Α/Φ UAV ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 12:55 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΜΑΚΡΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 12:56 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΙ ΣΤΑ 19.000 ΠΟΔΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

Είναι σαφές ότι η Άγκυρα ακολουθάει την «συνταγή» μισθοφόρων του Β.Ζελένσκι ο οποίος ενέταξε στις ουκρανικές δυνάμεις χιλιάδες Δυτικούς μισοθοφόρους, επί της ουσίας πρώην στρατιωτικούς δυτικών στρατών.

Η Άγκυρα εξοικιώνει τους Αζέρους με το περιβάλλον του Αιγαίου για όταν χρειαστεί το Αζερμπαϊτζάν να «ξεπληρώσει» την χάρη που χρωστάει στην Τουρκία για την νίκη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ το 2021.

Χωρίς την χρήση των τουρκικών drones Bayraktar TB2 και αυτή η σύγκρουση θα είχε καταλήξει όπως οι προηγούμενες. Με ήττα των Αζέρων…

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει ασκήσεις τέτοιου σεναρίου και με το Πακιστάν.

Την ίδια στιγμή ζητά επίμονα αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών και η κυβέρνηση Μητσοτάκη φροντίζει να το πράττει αθόρυβα καθώς αποστέλλει οπλικά συστήματα στην Ουκρανία από τα αποθέματα των νησιών!

Η ανησυχία προκαλείται και από το γεγονός πως για πρώτη φορά για την συγκεκριμένη άσκηση, η οποία λαμβάνει χώρα στον κόλπο της Σμύρνης, λιβυκή πυραυλάκατος, συνοδευόμενη από τουρκικό πολεμικό πλοίο, τα οποία από κοινού διέσχισαν το Αιγαίο και βρέθηκαν εκεί για να συμμετάσχουν στην άσκηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.