Σο πλαίσιο των συναντήσεων επεδίωκε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους

Οι αστυνομικές Αρχές, προχώρησαν στη σύλληψη μιας 47χρονης για ληστείες με χρήση υπνωτικών ουσιών σε βάρος ηλικιωμένων, στους οποίους συστηνόταν ως οικιακή βοηθός.

Συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξιχνίασε τέσσερις ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων με χρήση υπνωτικών ουσιών.

Για τις υποθέσεις, συνελήφθη πρωινές ώρες της Κυριακής 26 Ιουνίου μια 47χρονη αλλοδαπή και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η 47χρονη δρούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία (modus operandi). Αρχικά, εντόπιζε μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών ηλικιωμένους, οι οποίοι ζητούσαν αποκλειστική οικιακή βοηθό, και επικοινωνούσε μαζί τους για να κανονίσει συνάντηση.

Κατά τις επικοινωνίες συστηνόταν με ψευδή στοιχεία στα υποψήφια θύματα, ενώ στο πλαίσιο των συναντήσεων επεδίωκε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Στη συνέχεια και αφού αναλάμβανε τα καθήκοντα της οικιακής βοηθού, προέβαινε συνήθως από την πρώτη κιόλας ημέρα στη ρίψη υπνωτικών ουσιών σε φαγητά και ροφήματα των ηλικιωμένων και ακολούθως αφαιρούσε από την κατοχή τους και τις οικίες χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν:

  • κοσμήματα και ρολόγια,
  • σακουλάκι με άγνωστη χημική ουσία,
  • πλήθος χαπιών,
  • 105 ευρώ και τραπεζική κάρτα,
  • μαχαίρι,
  • 2 κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, καθώς και
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.