ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αβντίιβκα: Εκκενώνουν οι Ουκρανοί – «Δεν έχουμε το μαγικό ραβδί για να νικήσετε» είπε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Λόιντ Όστιν

Επιστράτευση από 17 μέχρι 70 ετών ζητούν οι Αμερικανοί!

Αβντίιβκα: Εκκενώνουν οι Ουκρανοί – «Δεν έχουμε το μαγικό ραβδί για να νικήσετε» είπε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Λόιντ Όστιν

H μάχη της Αβντίιβκα έχει κριθεί και το ξέρουν και οι ίδιοι οι Ουκρανοί, καθώς σήμερα τη νύχτα η 110η ουκρανική Ταξιαρχία, εγκατέλειψε την πόλη και αποχώρησε για να διασωθεί.

Είναι η δεύτερη μεγάλη «εκκένωση» των Ουκρανών. Τις προηγούμενες ημέρες είχε διαφύγει και η 42η Ταξιαρχία, η οποία είχε υποστεί τρομακτικές απώλειες.

Oι Ρώσοι σκοπίμως έχουν αφήσει έναν μικρό διάδρομο ανοιχτό για να αποχωρούν οι Ουκρανοί.

Η κατάσταση είναι πάντως απογοητευτική για τους Ουκρανούς καθώς όπως δήλωσε, ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν στις 20 Νοεμβρίου 2023 σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο μετά από την συνάντηση του με τον Ουκρανό πρόεδρο Β.Ζελένσκι, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν «μαγικό ραβδί» για την Ουκρανία στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποτελέσματα της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης εξαρτώνται από την ικανότητα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να συντονίζουν τη χρήση διαφόρων όπλων που παρέχουν οι δυτικές χώρες.

«Είναι ένας σκληρός, εξαντλητικός αγώνας και θα συνεχίσει να είναι έτσι», πρόσθεσε ο Lloyd Austin.

Το ταξίδι του Αμερικανού αξιωματούχου είχε ως σκοπό να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στον Ζελένσκι, εξαναγκάζοντας τον να κινητοποιήσει εκατομμύρια ακόμη στρατιώτες.

Στις 20 Νοεμβρίου, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας (SVR), Σεργκέι Ναρίσκιν, τόνισε ότι σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, η Δύση είπε στον Ζελένσκι ότι πρέπει να αποτρέψει την νίκη της Ρωσίας…

«Η Δύση απαιτεί από το καθεστώς Ζελένσκι, ανεξάρτητα από απώλειες, να καταδείξει στην παγκόσμια κοινότητα ότι η Ρωσία δεν πρέπει να νικήσει».

Οι ΗΠΑ ζήτησαν αύξηση της κινητοποίησης για την αναπλήρωση του ουκρανικού Στρατού που εξακολουθεί να υφίσταται μεγάλες απώλειες.

Συγκεκριμένα, το Κίεβο σχεδιάζει να αλλάξει τα όρια ηλικίας στράτευσης και να δεχθεί μία στρατολόγηση με εύρος από 17 έως 70 ετών!

Επιπλέον Δύση διέταξε να αυξήσει δραστικά τον αριθμό των γυναικών στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Σύμφωνα με δυτικούς υπολογισμούς, υπάρχουν ήδη περισσότερες από 40.000 γυναίκες που υπηρετούν στον ουκρανικό στρατό.

Το pronews.gr είχε δημοσιεύσει σχετικό βίντεο όπου στα χαρακώματα των Ουκρανών οι Ρώσοι βρίσκουν σορούς γυναικών στρατιωτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/Avanpost2/status/1725043774823202920?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1725043774823202920%7Ctwgr%5E4d75d6a45a70c06a936c5478caff9ba148f5e8e2%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Fenoples-sygkroyseis%2Fvinteo-soroi-nekron-oukranon-mesa-xarakomata-anamesa-tous-kai-gynaikes-stratiotes%2F

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.