ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ερωτηματικά στην Δύση για το πόσο μπορεί να αντέξει το Κίεβο: «Να προετοιμαζόμαστε ίσως και για ταπείνωση στην Ουκρανία»

Αναλυτές και στρατιωτικοί παρατηρούν ότι ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί πλέον να κάνει πολλά

Ερωτηματικά στην Δύση για το πόσο μπορεί να αντέξει το Κίεβο: «Να προετοιμαζόμαστε ίσως και για ταπείνωση στην Ουκρανία»

Ενώ τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω στο μέτωπο Ισραήλ-Παλαιστινίων, στην Ουκρανία η κατάσταση είναι απείρως πιο δραματική όσον αφορά το τίμημα που πληρώνουν Ουκρανοί σε αίμα και παρά τις διαβεβαιώσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ότι θα συνεχίσουν να στέλνουν όπλα και χρήματα στο Κίεβο.

Η κατάσταση στον ουκρανικό στρατό πλέον είναι απελπιστική μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση καθώς οι “επίσημες” απώλειες, αν και είναι απόρρητη πληροφορία, σύμφωνα με τους αριθμούς που δίνουν οι New York Times, ο στρατός της Ουκρανίας έχει υποστεί 70.000 θανάτους.

«Ένας στους δύο ανθρώπους γνωρίζει τώρα κάποιον που πέθανε στις μάχες», λέει ο Ουκρανός βουλευτής, Ντμίτρο Ναταλούχα. «Έχω χάσει τον αριθμό των φίλων που έχασα», όπως αναφέρεται στο Τelegraph.

Οι ουκρανικές τοπικές αρχές αναγκάζονται να επεκτείνουν πολλά νεκροταφεία καθώς δεν χωράνε νέους τάφους, λόγω των πολλών νεκρών από τον πόλεμο.

«Οι φίλοι και οι υποστηρικτές της Ουκρανίας πρέπει να κοιτάξουν ψυχρά όχι μόνο εκεί που βρισκόμαστε, αλλά εκεί που είναι πιθανό να είμαστε σε δύο, τρία ή 10 χρόνια».

Τα νούμερα που παραθέτει η Wall Street Journal για τους ανάπηρους πολέμου –γυναίκες και άνδρες- είναι συγκλονιστικά. Περίπου 20.000-50.000 Ουκρανοί έχουν χάσει ένα ή περισσότερα άκρα!

Δεδομένων των παραπάνω, το Κίεβο προσπαθεί «να ξύσει τον πάτο του βαρελιού» για να αναπληρώσει της απώλειες.

Την ίδια στιγμή η Ρωσία έχει ενισχύσει το προσωπικό του και πλέον δεν υστερεί, όπως πέρσι τέτοια εποχή που υστερούσε ακόμα και 10:1 στο αποκορύφωμα της ουκρανικής επίθεσης στην Χερσώνα.

Υποστηρικτές της Ουκρανίας, αναγνωρίζουν ότι «η κατάσταση για την Ουκρανία είναι πλέον οριακή και δίχως επιστροφή».

«Το Κίεβο ξεμένει από άνδρες», γράφει ο Ρόμπερτ Κλαρκ στην The Telegraph. «Εάν το Κίεβο δεν μπορεί να διαπεράσει τις ρωσικές γραμμές τώρα, ίσως να μην μπορέσει ποτέ».

Στη ίδιο βρετανικό μέσο, ο Βρετανός συνταγματάρχης Richard Kemp προειδοποιεί τους αναγνώστες της ίδιας εφημερίδας ότι «ίσως η Δύση πρέπει να προετοιμαστεί για ταπείνωση στην Ουκρανία».

Σε άρθρο του στη Guardian, ο απόστρατος Βρετανός αξιωματικός Frank Ledwidge αναφέρει ότι «είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξουν σαρωτικά οφέλη από την αντεπίθεση της Ουκρανίας» και ότι ο πόλεμος πιθανότατα θα συνεχιστεί πολύ μετά το 2024.

«Οι φίλοι και οι υποστηρικτές της Ουκρανίας», επισημαίνει, «πρέπει να κοιτάξουν ψυχρά όχι μόνο εκεί που βρισκόμαστε, αλλά εκεί που είναι πιθανό να είμαστε σε δύο, τρία ή 10 χρόνια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ledwidge τόνισε μια ιδέα που διατυπώθηκε από έναν δυτικό στρατιωτικό αξιωματούχο ότι η Ουκρανία θα πρέπει να παζαρέψει εδάφη που ήδη κατέχει η Ρωσία με αντάλλαγμα την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.