Καταγγελία της Βρετανίας για επίθεση σε ισραηλινό εμπορικό πλοίο ανοιχτά του Ομάν

Καταγγελία της Βρετανίας για επίθεση σε ισραηλινό εμπορικό πλοίο ανοιχτά του Ομάν

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας προχώρησε σε καταγγελία για επίθεση σε πλοίο ανοικτά των ακτών του Ομάν, αργά την Πέμπτη το βράδυ.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε την Παρασκευή ότι ερευνά μια φερόμενη επίθεση.

Μια σύντομη δήλωση νωρίτερα την Παρασκευή από το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το περιστατικό, το οποίο περιέγραψε ότι συνέβη αργά την Πέμπτη το βράδυ, ακριβώς βορειοανατολικά του νησιού αλλά είπε πως υποπτεύεται πως δεν έχει να κάνει με πειράτεια.

Το Ομάν δεν επιβεβαίωσε άμεσα την επίθεση. Ο 5ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ο οποίος περιπολεί εκεί, δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό από το πρακτορείο AP.

Νωρίτερα την Πέμπτη, πάλι η Βρετανία είχε δηλώσει ότι ερευνά ακόμη ένα ανεξήγητο περιστατικό στην ίδια περιοχή, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Αργότερα την Παρασκευή, το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε, πως γνώριζε την εθνικότητα των ιδιοκτητών του πλοίου, αλλά δεν μπήκε σε λεπτομέρειες.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω εντάσεων για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και καθώς οι διαπραγματεύσεις για την αποκατάσταση της συμφωνίας έχουν σταματήσει στη Βιέννη.

Από τότε που ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε μονομερώς από τη συμφωνία το 2018, υπήρξαν μια σειρά από επιθέσεις πλοίων στην περιοχή για τις οποίες υπάρχει υποψία ότι πραγματοποιήθηκαν από την Τεχεράνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.