ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Μπένετ: «Το Ιράν γνωρίζει το κόστος που θα πληρώσει όταν κάποιος απειλεί την ασφάλειά μας»

Ν.Μπένετ: «Το Ιράν γνωρίζει το κόστος που θα πληρώσει όταν κάποιος απειλεί την ασφάλειά μας»

Ο πρωθυπουργός, Ναφτάλι Μπένετ τόνισε ότι το Ισραήλ δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια για την επίθεση στο δεξαμενόπλοιο Mercer Street από το Ιράν.

«Το να καθόμαστε ειρηνικά στην Τεχεράνη και να αναφλέγουμε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή δεν υφίσταται πλέον. Συνεργαζόμαστε ώστε να έρθει ο κόσμος μαζί μας [κατά την απάντηση], αλλά ταυτόχρονα ξέρουμε επίσης πώς να ενεργούμε και μόνοι» προειδοποίησε ο Μπένετ.

«Το Ιράν γνωρίζει το κόστος που θα πληρώσει όταν κάποιος απειλεί την ασφάλειά μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Οι δηλώσεις του Μπένετ έρχονται εν μέσω αυξανόμενης έντασης μεταξύ των δυτικών συμμάχων του Ισραήλ και της Τεχεράνης για τον φερόμενο ρόλο της στην επίθεση στο τάνκερ.

Χθες, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν αποκάλυψε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ότι οι ΗΠΑ ήδη συνεργάζονται με το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τη Ρουμανία και «άλλους συμμάχους» με αφορμή την επίθεση.

«Το Ιράν συνεχίζει να ενεργεί με τεράστια ανευθυνότητα όταν πρόκειται για απειλές στην πλοήγηση, το εμπόριο και τους αθώους ναυτικούς που απλώς πραγματοποιούν εμπορική διέλευση στα διεθνή ύδατα» είπε. Οι δηλώσεις του Μπλίνκεν έρχονται μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον την Κυριακή στην οποία το Ιράν κατηγορούνταν ευθέως για την εμπλοκή του στο συμβάν.

Από την πλευρά του, το Ιράν αρνείται πλήρως τις κατηγορίες για εμπλοκή στο συμβάν, μιλώντας για «αντιφατικές δηλώσεις» από πλευράς των Δυτικών και προειδοποιώντας ότι η Τεχεράνη θα απαντήσει «άμεσα και έντονα» σε οποιαδήποτε πρόκληση. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας κατηγόρησε επίσης το Τελ Αβίβ ότι επηρέασε τη θέση των ΗΠΑ στο θέμα μέσω του ισχυρού «σιωνιστικού λόμπι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.