ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πεντάγωνο: Νεκρά δύο μέλη της ISIS-K από τις αεροπορικές επιθέσεις

Πεντάγωνο: Νεκρά δύο μέλη της ISIS-K από τις αεροπορικές επιθέσεις

Λιγότερες από 48 ώρες μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, ο Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε την εκδίκηση για την οποία μίλησε στο διάγγελμά του.

Συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, πραγματοποίησαν επίθεση με drone, εναντίον κορυφαίων μελών του ISIS, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την προχθεσινή επίθεση.

«Μπορώ τώρα να επιβεβαιώσω ότι δύο κορυφαίοι στόχοι του ISIS σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε. Γνωρίζουμε ακόμα ότι δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού» ανέφερε, σύμφωνα με το CNN, ο διοικητής Ουίλιαμ Τέιλορ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν τις απειλές κατά των στρατιωτών στο Αφγανιστάν σε πραγματικό χρόνο.

«Πρόκειται για οργανωτές και αυτουργούς του ΙΚ, αυτός ο λόγος αρκεί», απάντησε όταν ρωτήθηκε για το θέμα. Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέα πλήγματα. Κανείς δεν λέει ότι «δεν χρειάζεται πια να ανησυχούμε για το ΙΚ», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο αμερικανικός στρατός παραμένει «επικεντρωμένος» σε αυτήν την «ακόμη ενεργή απειλή».

«Το γεγονός ότι αυτά τα δύο πρόσωπα δεν βρίσκονται πια στη Γη είναι καλό πράγμα», είπε ο Κίρμπι.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού από το Αφγανιστάν συνεχίζεται και, όπως είπε ο Τέιλορ, έχουν ελεγχθεί και καταγραφεί ήδη 1.400 άτομα που θα επιβιβαστούν σήμερα σε πτήσεις από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Συνολικά, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, έχουν απομακρυνθεί περίπου 111.900 άνθρωποι από τις 14 Αυγούστου, μία ημέρα προτού να μπουν οι Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίθεση ήρθε ως αντίποινα για τις φονικές εκρήξεις έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ στις 26 Αυγούστου, όταν περίπου 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως Αφγανοί που προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα, όπως και 13 Αμερικανοί στρατιώτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.