ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γαλλία σε Βρετανία: «Πληρώστε για φύλαξη συνόρων από μετανάστες»

Γαλλία σε Βρετανία: «Πληρώστε για φύλαξη συνόρων από μετανάστες»

Η Γαλλία καλεί τη Βρετανία να δώσει 62,7 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2021 -2022 για τη φύλαξη συνόρων από τους μετανάστες, με το Παρίσι να αξιώνει «συνθήκη μετανάστευσης» μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν ζητά τη διαπραγμάτευση μιας «συνθήκης για θέματα μετανάστευσης» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Λουν-Πλαζ, μεταξύ Καλαί και Δουνκέρκης, στη βόρεια Γαλλία, που ήταν αφιερωμένο στους μετανάστες.

Στα «μαχαίρια» Λονδίνο και Παρίσι για τους παράνομους μετανάστες

Οι μετανάστες αποτελούν αιτία συχνών εντάσεων μεταξύ του Λονδίνου και του Παρισιού. «Πρέπει να διαπραγματευτούμε μια συνθήκη, καθώς ο Μισέλ Μπαρνιέ δεν το έκανε όταν διαπραγματεύτηκε το Brexit, το οποίο μας δεσμεύει στα θέματα της μετανάστευσης», δήλωσε. Η Γαλλία θα φέρει σε πέρας αυτό το έργο όταν θα αναλάβει την εξαμηνιαία προεδρία της ΕΕ τον Ιανουάριο, όπως υποσχέθηκε.

Ο Γάλλος υπουργός κάλεσε επίσης τη βρετανική κυβέρνηση να «τηρήσει την υπόσχεσή της» για χρηματοδότηση της καταπολέμησης του μεταναστευτικού ρεύματος στις γαλλικές ακτές. Το θέμα των διελεύσεων μεταναστών αποτελεί αιτία τριβής μεταξύ του Λονδίνου και του Παρισιού, οι οποίες εντοπίστηκαν πρόσφατα στο οικονομικό θέμα.

«Η (σ.σ. βρετανική) κυβέρνηση δεν έχει ακόμη πληρώσει αυτό που μας υποσχέθηκε”, όπως δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ Νταρμανέν και πρόσθεσε: «Καλούμε τους Άγγλους να τηρήσουν την υπόσχεσή τους για χρηματοδότηση, αφού τους κρατάμε τα σύνορα».

Ρεκόρ αφίξεων παράνομων μεταναστών

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύτηκε στα τέλη Ιουλίου να πληρώσει στη Γαλλία 62,7 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2021-2022 για τη χρηματοδότηση της ενίσχυσης των γαλλικών δυνάμεων επιβολής του νόμου στις ακτές.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ είχε απειλήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου να μην καταβάλει το επίμαχο ποσό, απέναντι στον αριθμό ρεκόρ αφίξεων μεταναστών που διασχίζουν παράνομα τη Μάγχη.

«Είναι ήδη πάνω από 20 χρόνια που η Γαλλία κρατά τα σύνορα για τους Βρετανούς φίλους μας», επέμεινε ο Νταρμανέν. Υπενθύμισε ότι «προσλήφθηκαν επιπλέον χωροφύλακες» και «αγοράστηκαν τεχνολογικά μέσα για τη φύλαξη αυτών των συνόρων» για να σημειώσει: «Πετύχαμε να μειώσουμε σημαντικά τη μεταναστευτική πίεση».

«Η Γαλλία δεν είναι υποτελής της Βρετανίας»

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ, μάλιστα, δήλωσε ότι η Γαλλία είναι «σύμμαχος της Βρετανίας» αλλά «όχι υποτελής της» και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να κρατάμε ένα σύνορο, είναι αλήθεια. Αλλά είμαστε για να το κάνουμε συμπληρωματικά με τους Βρετανούς φίλους μας».

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό, αυξήθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες οι συλλήψεις παράνομων σε σκάφη και «από 50% ανήλθαν στο 65%». «Πρέπει να είμαστε σε θέση να φτάσουμε σχεδόν στο 100% αν διαθέτουμε όλα αυτά τα μέσα και αν οι Βρετανοί φίλοι μας συνεχίσουν να μας βοηθούν όπως κάνουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Νταρμανέν είπε επίσης ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τον διευθυντή της ευρωπαϊκής υπηρεσίας παρακολούθησης των συνόρων Frontex ότι αυτή η υπηρεσία θα είναι «στο ραντεβού» της μέχρι «το τέλος του έτους» για να βοηθήσει στην παρακολούθηση της περιοχής, κυρίως μέσω αεροπορικών επιχειρήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.