ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δυστύχημα με λεωφορείο στη Βουλγαρία – Επιζών: «Ο οδηγός αποκοιμήθηκε»

«Το λεωφορείο έπεσε πρώτα επάνω στα κιγκλιδώματα, μετά έσκασαν τα λάστιχα και μετά ξεκίνησε η φωτιά»

Δυστύχημα με λεωφορείο στη Βουλγαρία – Επιζών: «Ο οδηγός αποκοιμήθηκε»

Ένας από τους επτά επιζώντες του τραγικού δυστυχήματος με τους 46 νεκρούς που κάηκαν ζωντανοί σε λεωφορείο στη Βουλγαρία, κατέθεσε τη δική του μαρτυρία.

Σύμφωνα με τον Λουλζίμ Σουλεϊμάνι το δυστύχημα σημειώθηκε επειδή ο οδηγός του λεωφορείου αποκοιμήθηκε. «Ο οδηγός πρέπει να αποκοιμήθηκε. Το λεωφορείο έπεσε πρώτα επάνω στα κιγκλιδώματα, μετά έσκασαν τα λάστιχα και μετά ξεκίνησε η φωτιά» δήλωσε ο Σουλεϊμάνι από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται.

Περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν ο Σουλεϊμάνι ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη με την αρραβωνιαστικιά του είπε ότι «το λεωφορείο γέμισε καπνό. Έσπασα το τζάμι και πήδηξα έξω μαζί με την αρραβωνιαστικιά μου και κάποια άλλα άτομα. Άκουγα τους ανθρώπους να ουρλιάζουν μέσα από το λεωφορείο. Στη συνέχεια δεν ξέρω τι συνέβη γιατί απομακρύνθηκα 200 μέτρα από το λεωφορείο».

«Είχα πάει για τέσσερις ημέρες διακοπών με την αρραβωνιαστικιά μου. Το μικρότερο παιδί μέσα στο λεωφορείο ήταν 4 ετών. Έβρεχε την ώρα του δυστυχήματος. Η μόνη αιτία της τραγωδίας είναι η κούραση του οδηγού. Η αρραβωνιαστικιά μου υποβλήθηκε σε χειρουργείο καθώς τραυματίστηκε στα πόδια» συμπλήρωσε ο Σουλεϊμάνι.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι ηλικίας 25-30 ετών με το μεγαλύτερο σε ηλικία να είναι 63 ετών ενώ ο νεαρότερος από τους επιζήσαντες είναι ηλικίας 15 ετών. Ωστόσο η ταυτοποίηση των θυμάτων θα πάρει χρόνο καθώς οι σοροί τους είναι παραμορφωμένοι από τη φωτιά καθιστώντας δύσκολη τη σχετική διαδικασία όπως εξήγησαν Βούλγαροι αξιωματούχοι.

Ανάμεσα στα ταυτοποιημένα θύματα βρίσκονται τα δύο δίδυμα αγόρια ηλικίας 4 ετών, ο Λούαν και ο Αλμπάν Αχμέτι, που ταξίδευαν με τους γονείς τους, τον Άβνι και την Τζιχάν, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και ο 27χρονος Γκαζμέντ Ουκάλι και η αρραβωνιαστικιά του, η 23χρονη Αλμπίνα Μπουλάλι που επέστρεφαν από την Τουρκία όπου ειχαν ταξιδέψει για τα γενέθλια του 27χρονου.

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας από τη Βουλγαρία το λεωφορείο ταξίδευε με ταχύτητα 100χλμ./ωρα την ώρα του δυστυχήματος. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η εκδοχή ο οδηγός να κοιμήθηκε δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητα γιατί 30 λεπτά πριν την τραγωδία το λεωφορείο είχε σταματήσει για να ξεκουραστούν όλοι για περίπου 30 λεπτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την ώρα, πάντως, τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα καθώς δεν έχει εξακριβωθεί αν το λεωφορείο πρώτα τράκαρε και μετά έπιασε φωτιά ή πρώτα έπιασε φωτιά και μετά έπεσε στις μπαριέρες. Πληροφορίες αναφέρουν, δε, ότι το λεωφορείο με πινακίδες Σκοπίων που έπιασε φωτιά στη Βουλγαρία κινούνταν με πετρέλαιο γεγονός που σημαίνει ότι ήταν πιο δύσκολο να προκληθεί έκρηξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.