ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τηλεφωνική επικοινωνία Β.Πούτιν με Ρ.Τ.Ερντογάν: Συμφώνησαν για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους

Τηλεφωνική επικοινωνία Β.Πούτιν με Ρ.Τ.Ερντογάν: Συμφώνησαν  για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή, για να συζητήσουν περιφερειακά και διεθνή θέματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου και τουρκικές προεδρικές πηγές.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου, «αφού αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνόψισαν τα κύρια αποτελέσματα της διμερούς συνεργασίας τους και επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να εντείνουν περαιτέρω την αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Εξετάστηκαν επίσης διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών προτάσεων για την κατάρτιση νομικά δεσμευτικών συμφωνιών, που εγγυώνται την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της κατάστασης στην Υπερκαυκασία και των θεμάτων που αφορούν στη Συρία και τη Λιβύη».

Η τουρκική προεδρία, με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, σημειώνει για την τηλεφωνική επικοινωνία: «Ο πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης συζητήθηκαν τα βήματα που θα ενισχύσουν τις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας. Εξετάστηκαν οι διεθνείς εξελίξεις και τα περιφερειακά θέματα, ιδίως ο Καύκασος, η Συρία και η Λιβύη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν την αποφασιστικότητά τους να προωθήσουν τη συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας σε όλους τους τομείς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.