Οι φαβέλες του του Σάο Πάολο στη Βραζιλία καίγονται: Οι δολοφονίες τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετρούν ήδη τουλάχιστον 140 θύματα. Η αύξηση της εγκληματικότητας συμπεριλαμβάνει περιστατικά όπως πυροβολισμούς μέσα από οχήματα, ενέδρες και επιδρομές ενόπλων ταγμάτων θανάτου σε σπίτια.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε σημειωθεί κατακόρυφη αύξηση των δολοφονιών και καταγράφηκαν συνολικά 144.Ομως ο αριθμός των τουλάχιστον 140 μέσα σε 15 μέρες αποτελεί νέο «ρεκόρ» κι ανησυχεί πολύ τους αρμόδιους που σχεδιάζουν ακόμη και το κλείσιμο ορισμένων σχολείων ή αλλαγές σε δρομολόγια λεωφορείων.

Η αιτία που έχει οδηγήσει σε αυτή την πρωτοφανή έξαρση βίας είναι ο ακήρυχτος πόλεμος ανάμεσα στην αστυνομία και στην εγκληματική οργάνωση «Πρώτη Διοίκηση της Πρωτεύουσας» (Primiero Comando de Capital – PCC). Η ομάδα, που ιδρύθηκε το 1992 κι αριθμεί 6.000 οργανωμένα μέλη, είναι μια από τις πλέον διαβόητες στη Βραζιλία, γνωστή κυρίως για το βίαιο έλεγχο που ασκεί στις φυλακές. Η συγκεκριμένη συμμορία βρισκόταν πίσω από κύμα επιθέσεων το 2006, εναντίον κυβερνητικών κτιρίων, τραπεζών, ακόμα και εναντίον λεωφορείων.

Το πρώτο εννιάμηνο του 2012 τα θύματα των δολοφονιών στη λατινοαμερικανική μεγαλούπολη έφτασαν τα 982 άτομα, ένα πραγματικά τρομακτικό νούμερο, μεταξύ των οποίων και 92 αστυνομικοί – πολλοί μάλιστα εκτός υπηρεσίας, που σημαίνει ότι εντοπίζονται και εξουδετερώνονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr