ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Γαλλία επιβεβαιώνει την απαγωγή ενός υπηκόου της στο Μαλί

Η Γαλλία επιβεβαιώνει την απαγωγή ενός υπηκόου της στο Μαλί

Την Τετάρτη η Γαλλία επιβεβαίωσε την απαγωγή ενός υπηκόου της στο δυτικό Μαλί και συγκεκριμένα στο Νιόρο στη μεθόριο με τη Μαυριτανία, δηλώνοντας πως «θα κάνει τα πάντα» για να τον εντοπίσει.

Θα πρέπει «να κάνουμε τα πάντα ώστε να βρούμε τον υπήκοό μας», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των συντακτών.

Ο Ζιλ Μπερτό Ροντρίγκεζ Λεάλ, Γάλλος πορτογαλικής καταγωγής που προερχόταν από τη Μαυριτανία, απήχθη βράδυ της Δευτέρας από ενόπλους στην περιοχή του Κέις, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας του Μαλί που επικαλείται το Πρακτορείο Πληροφόρησης (ΑΜΙ) της χώρας.

Από την πλευρά του, ο ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς για μία φορά ακόμη ζήτησε από τους Γάλλους «να μην μεταβαίνουν στο τμήμα εκείνο του Μαλί, όπου εκθέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλειά τους», υπενθυμίζοντας πως ήδη έξι Γάλλοι κρατούνται στο Σαχέλ από την Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (Aqmi).

Ο υπουργός επιβεβαίωσε πως ο Γάλλος απήχθη «την περασμένη νύκτα» στο Νιόρο, όχι μακριά της μεθορίου με τη Μαυριτανία. «Ακόμη δεν έχει αναληφθεί η ευθύνη για την απαγωγή», πρόσθεσε.

«Έχουν δρομολογηθεί τα πάντα ώστε να βρούμε τον συμπατριώτη μας. Οι υπηρεσίες του κράτους, τόσο στο Παρίσι, όσο και στο Μπαμάκο, έχουν κινητοποιηθεί πλήρως και οι αρχές του Μαλί μας προσφέρουν την πλήρη συνεργασία τους», υπογράμμισε ο Φαμπιούς.

Από την πλευρά του ο Ολάντ επανέλαβε πως η Γαλλία δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις πιέσεις των απαγωγέων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.