ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά ο Βλ. Πούτιν: «Παραβίασαν το Διεθνές Δίκαιο – Εχθρική πράξη»

Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά ο Βλ. Πούτιν: «Παραβίασαν το Διεθνές Δίκαιο – Εχθρική πράξη»

Την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτηρίζοντας το πλήγμα της Δύσης στην Συρία ως μια «εχθρική πράξη».

Σημείωσε μάλιστα πως συνιστά και παραβίαση του διεθνούς δικαίου καθώς η επιχείρηση δεν είχε λάβει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία χτύπησαν μια χώρα στην οποία η Ρωσία βοηθά το καθεστώς να καταπολεμήσει την τρομοκρατία» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ούτε Ρώσοι, ούτε Σύροι εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό περί χημικής επίθεσης από το καθεστώς Άσαντ στην πόλη Ντούμα».

Ο Ρώσος πρόεδρος καταδίκασε σθεναρά τα αμερικανικά πυραυλικά χτυπήματα κατά της Συρίας, τα οποία όπως είπε «επιδεινώνουν την ανθρωπιστική καταστροφή, προσβάλλουν τον άμαχο πληθυσμό και συνωμοτούν με την τρομοκρατία».

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έπληξαν πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, παραβιάζοντας τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο, είπε ο Πούτιν, τονίζοντας πως με αυτές τις ενέργειες, η Ουάσιγκτον προωθεί ένα νέο κύμα αιτούντων άσυλο από τη Συρία αλλά και ολόκληρη την γύρω περιοχή.

Ο Πούτιν τόνισε ακόμη, ότι η κλιμάκωση της κατάστασης στη Συρία έχει καταστρεπτική επίδραση σε ολόκληρο το σύστημα των διεθνών σχέσεων.

Η ανακοίνωση Κρεμλίνου

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως ζητάει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τα πλήγματα που κατάφεραν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στη Συρία εναντίον του καθεστώτος της Δαμασκού και τα οποία κατήγγειλε «με την μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».

«Η Ρωσία καταδικάζει με τον πιο σοβαρό τρόπο την επίθεση στη Συρία, όπου Ρώσοι στρατιώτες βοηθούν την νόμιμη κυβέρνηση στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», αναφέρει στη δήλωσή του ο Πούτιν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της χτύπησαν πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, παραβιάζοντας τον Χάρτη του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο, τόνισε ακόμη.

«Με αυτές τις ενέργειες, το μόνο που θα πετύχει η Ουάσινγκτον είναι να προκαλέσει ένα νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία και ολόκληρη την περιοχή», συμπλήρωσε.

«Η Ρωσία συγκαλεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει τις επιθετικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

«Η Ρωσία καταγγέλλει με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την επίθεση στη Συρία, όπου ρώσοι στρατιωτικοί βοηθούν τη νόμιμη κυβέρνηση να αγωνισθεί κατά της τρομοκρατίας», προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.