ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο στοχαστρο ύποπτη εγκατάσταση της Τεχεράνης.

Στο στοχαστρο ύποπτη εγκατάσταση της Τεχεράνης.

Μία μέρα πριν την άφιξη της επιτροπής επιθεωρητών ατομικής ενέργειας του ΟΗΕ στο Ιράν, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις που ανεγείρονται στο στρατιωτικό συγκρότημα Parchin, το οποίο σχετίζεται με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Τα στοιχεία που αποδεσμεύτηκαν από το «Ινστιτούτο Επιστήμης και Διεθνής Ασφάλειας» – ένα από τα μεγάλα think tank στην Ουάσιγκτον – φανερώνουν εργασίες οικοδόμησης εγκαταστάσεων σε πλήρη εξέλιξη, σε τοποθεσία η οποία είχε προηγουμένως (όπως είχαν αποκαλύψει και πάλι δορυφορικές φωτογραφίες) είχε διαμορφωθεί με εντατικούς ρυθμούς στο διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου 2012.

Οι νεότερες φωτογραφίες από δορυφόρο δείχνουν την εικόνα της ίδιας τοποθεσίας την 9 Δεκεμβρίου 2012, όπου ναι μεν συνεχίζονται οι εργασίες αλλά στο μεταξύ, έχει ολοκληρωθεί πλήρως η περίφραξη ασφάλειας της περιμέτρου των εγκαταστάσεων, ενώ διακρίνονται πλέον και δύο νέα κτήρια.

Στο μεταξύ στο Ιράν καταφθάνει η 7μελής ομάδα επιθεωρητών ατομικής ενέργειας στη Τεχεράνη με σκοπό να επιδιώξει την έγκριση επίσκεψης προκειμένου εξακριβώσει τη φύση των εγκαταστάσεων στο στρατιωτικό συγκρότημα Parchin.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Ειδήσεων IRNA του Ιράν, η ομάδα των επιθεωρητών με επικεφαλής τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας θα συναντηθεί με αντιπροσωπία ιρανών αξιωματούχων προκειμένου να επέλθει συμφωνία σε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο για την επανέναρξη των συζητήσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας έχει ζητήσει να επισκεφτεί το στρατιωτικό σύμπλεγμα του Parchin το οποίο εμπειρογνώμονες εικάζουν ότι σχετίζεται άμεσα με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Αντίθετα η Τεχεράνη επιμένει ότι πρόκειται για συμβατικές εγκαταστάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.