Ομάδα αλβανών ελεύθερων σκοπευτών πολεμά στην Ινλίμπ – Θα ξεφύγουν από την «τανάλια» του συριακού Στρατού;

Ομάδα αλβανών ελεύθερων σκοπευτών πολεμά στην Ινλίμπ – Θα ξεφύγουν από την «τανάλια» του συριακού Στρατού;

Oμάδα αλβανών ελεύθερων σκοπευτών έχει προστεθεί σε ομάδα τζιχαντιστών η οποία μάχεται στην περιοχή Ιντλίμπ στη Συρία. Την είδηση κυκλοφόρησε το γαλλικό δίκτυο τύπου France Soir. Το ίδιο δίκτυο αναφέρεται σε βίντεο που διανεμήθηκε στις 4 Αυγούστου 2018 από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Xhemati Alban.

Το βίντεο είναι διάρκειας 33 λεπτών και 15 δευτερόλεπτα τον τίτλο: «Οι αλβανοί “sniper” στη γη Σιαμή».

Στη μακρά ανάλυση που κοινοποιείται από το γαλλικό όργανο τύπου αναφέρεται ότι το xhemati Alban φαίνεται να είναι ένα δίκτυο αλβανών που έχουν στρατολογηθεί και πολεμούν στη Συρία στα πλαίσια της ομάδας τζιχαντιστών Hayat Tahrir al-Cham (HTC). Σύμφωνα με τις πηγές υπάρχουν 500 αλβανοί, καθοδηγούμενοι από τον Hattabi Albani

Ο Ebu Katade Albani, ο επικεφαλής των αλβανών ήταν, σύμφωνα με το France Soir πολύ κοντά με τον ηγέτη της ομάδας των τζιχαντιστών που κυριαρχεί στο Idlib.

Εντωμεταξύ, ένας αλβανός, ο Σείχης Abu Qatada el-Albani, κατά κόσμο Abdul Jashari, υπήκοος των Σκοπίων, ήταν στρατιωτικός ηγέτης της al-Nusra κι εμφανίζεται στη μαύρη λίστα Αμερικανών.

Ο αριθμός των αλβανών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των υπηκόων άλλων λαών των Βαλκανίων. Τον Μάρτιο του 2015 ήταν πάνω των 500, κυρίως από το Κόσοβο, αλλά κι από τα Σκόπια.

Πρόκειται κυρίως για αντάρτες των πολέμων σε Κόσοβo-Σκόπια, αλλά και πρώην μέλη του αλβανικού στρατού.

Τα γράμματα είναι στην αγγλική ενώ η φωνή είναι στην αλβανική γλώσσα, απόδειξη ότι η ομάδα αναζητά μεγαλύτερο ακροατήριο για να απευθύνεται, γράφει το ABC News.

Το βίντεο, το οποίο σήμερα έχει απαλειφθεί από το διαδίκτυο, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχει αναφορά σε στίχους του Κορανίου και στη συνέχεια υπάρχει ένα απόσπασμα που αναφέρεται στα εγκλήματα του συριακού “καθεστώτος” , τη σκληρή βία της Δαμασκού η οποία δικαιολογεί (!!), σύμφωνα με τους τζιχαντιστές, τη συμμετοχή τους στη διένεξη ως ξένοι.

Οι αλβανοί ελέυθεροι σκοπευτές φέρονται να χρησιμοποιούν όπλα που οι ίδιοι έχουν κατασκευάσει, καθώς και SVDs Dragunov, AK-74Ms με κιάλια και σιγαστήρες. Στο βίντεο εικονίζεται κι ένα από τα μέλη αυτής της ομάδας τζιχαντιστών που μιλά αλβανικά, ενώ έχει καλυμμένο στο πρόσωπό του. Οι ελεύθεροι σκοπευτές διατηρούνται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση ασκούμενοι σε γυμναστήριο.

https://twitter.com/IbnNabih1/status/1025813129756897281

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Lapsi.al

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.