ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σοβαρό ναυτικό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας – Αποκλεισμένα τα Στενά του Κερτς από το ρωσικό Ναυτικό

Σοβαρό ναυτικό  επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας – Αποκλεισμένα τα Στενά του Κερτς από το ρωσικό Ναυτικό

«Θερμό» επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ ρωσικού και Ουκρανικού Ναυτικού στον πορθμό του Κέρτς στην Αζοφική Θάλασσα.

Όπως ανακοίνωσε το τμήμα της FSB υπεύθυνο για τη συνοριακή γραμμή της Κριμαίας τρία ουκρανικά σκάφη παραβίασαν την προσωρινή γραμμή μεταξύ των δύο κρατών κινούμενα από τη Μαύρη Θάλασσα στον Πορθμό του Κέρτς.

«Σήμερα; Το πρωί στις 07:00 τρία σκάφη των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας σε παραβίωση των άρθρων 19 και 21 του διεθνούς Δίκαιου για τη θάλασσα του ΟΗΕ και αμφισβητώντας το δίκαιο του παράκτιου κράτους για την ασφαλή ναυσιπλοΐα παραβίασαν τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας εισερχόμενα σε περιοχή της ρωσικής Ομοσπονδίας.», αναφέρεται στην ανακοίνωση της FSB στην οποία τονίζεται ακόμη ότι τα ουκρανικά σκάφη συνέχισαν την πορεία τους προς τον πορθμό του Κέρτς, ενώ ακόμη δύο άλλα σκάφη (κανονιοφόροι) κλάσης Gurza του ουκρανικού Ναυτικού απέπλευσαν από το λιμάνι του Berdyansk κινούμενα με πλήρη ταχύτητα προς την περιοχή όπου σημειώθηκε η παραβίαση.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το ρωσικό Ναυτικό έχει αποκλείσει τα Στενά του Κέρτς, ενώ τρια ουκρανικά σκάφη βρόισκονται στην περιοχή χωρίς να αποχωρούν.

https://twitter.com/WarIntelNEWS/status/1066693908279820290

Η FSB είπε ακόμη ότι οι ρωσικές δυνάμεις πήραν όλα τα αναγκαία μετρά για να σταματήσει η πρόκληση αυτή.

https://twitter.com/L0gg0l/status/1066666374364303360

Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί ανέφεραν ότι ρωσικό σκάφος εμβόλισε ένα ουκρανικό ρυμουλκό του Ναυτικού με αποτέλεσμα αυτό να υποστεί ζημιές.

«Μια ομάδα σκαφών αποτελούμενοι από δύο κανονιοφόρους κλάσης ‘Berdiansk’ και μια κλάσης ‘Nikopol’ όπως και το ρυμουλκό Στόλου ‘Yany Kapu’ πραγματοποιούσαν μια προγραμματισμένη μεταφορά από το λιμάνι της Οδησσού στο λιμένα στης Μαριούπολης στη θάλασσα του Αζόφ.

Ειδοποίηση για την κίνηση αυτή είχε εκδοθεί νωρίτερα για την διασφάλιση της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Παρ΄όλα αυτά και σε αντίθεση με τους διεθνείς κανόνες ένα ρωσικό περιπολικό σκάφος κλάσης Sobol, το περιπολικό Mangust και η κορβέτα ‘Suzdalets’ πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς στην ομάδα των ουκρανικών σκαφών, με αποτέλεσμα ένα εξ αυτών να υποστεί εμβολισμό», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τεταμένη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικά μαχητικά, σύμφωνα με το Interfax πετούν πάνω από την περιοχή ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία νέα πρόκληση εκ μέρους των Ουκρανών.

https://twitter.com/L0gg0l/status/1066689672565440512

Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι δύο Ka-52 επιθετικά ελικόπτερα κινήθηκαν κατά των ουκρανικών σκαφών στοχεύοντας με τα πυροβόλα τους τα ουκρανικά σκάφη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.