ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι μόνο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, λέει η Ρωσία

Στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι μόνο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, λέει η Ρωσία

  Οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στην Αφρική θα πρέπει να γίνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της Αφρικανικής Ένωσης, δήλωσε σήμερα ο ειδικός εκπρόσωπος του Κρεμλίνου για την Αφρική.

  “Κατανοώ την τρέχουσα κατάσταση στο Μάλι, αλλά κρίνω ωστόσο ότι οποιαδήποτε επιχείρηση στην Αφρική μπορεί και πρέπει να γίνεται αποκλειστικά υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της Αφρικανικής Ένωσης”, δήλωσε ο Μιχαήλ Μαργκέλοφ.

  “Κανείς εκτός από τους Αφρικανούς δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιλύει τα προβλήματα της ηπείρου”, πρόσθεσε.

  Η Γαλλία επενέβη στο Μάλι κατόπιν σχετικού αιτήματος των αρχών της Μπαμακό, έπειτα από την προέλαση των ισλαμιστών προς το νότο του Μαλί αυτήν την εβδομάδα.

  Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον χαιρέτισε σήμερα την γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι, εκφράζοντας βαθειά ανησυχία “για την πρόσφατη προέλαση των ανταρτών, η οποία διευρύνει το πεδίο δράσης των τρομοκρατικών οργανώσεων”.

  “Ανησυχώ βαθειά για την πρόσφατη προέλαση των ανταρτών, η οποία διευρύνει το πεδίο δράσης των τρομοκρατικών οργανώσεων και απειλεί την σταθερότητα” στο Μαλί και στην περιοχή, επισημαίνει ο Κάμερον σε ανακοίνωσή του.

  “Χαιρετίζω την στρατιωτική βοήθεια που προσέφερε η Γαλλία στην κυβέρνηση του Μάλι, κατόπιν δικού του αιτήματος, για να σταματήσει η προέλαση αυτή”, προσθέτει.

  “Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει την ανάγκη να σημειωθεί άμεσα πρόοδος για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στο Μάλι και να διασφαλιστεί ότι η στρατιωτική επέμβαση γίνεται παράλληλα με μια συνολική πολιτική διαδικασία, η οποία θα οδηγήσει σε εκλογές” στην χώρα αυτή, καταλήγει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.