ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ιράν: Θα βγούμε νικητές από μια σύγκρουση με τις ΗΠΑ – Άγνωστα αντικείμενα στον ουρανό της Τεχεράνης

Ιράν: Θα βγούμε νικητές από μια σύγκρουση με τις ΗΠΑ – Άγνωστα αντικείμενα στον ουρανό της Τεχεράνης

Το Ιράν θα βγει «με το κεφάλι ψηλά» από την τρέχουσα κρίση με τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες, μαζί με τον στενότερό σύμμαχό τους, το Ισραήλ, θα γνωρίσουν «την πικρή γεύση της ήττας», δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, όπως μεταδίδει το ημιεπίσημο πρακτορείο Isna, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» στο ήδη τεταμένο αν όχι εκρηκτικό κλίμα ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσιγκτον.

«Το υπερήφανο έθνος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν θα βγει από αυτήν την ευαίσθητη κατάσταση με το κεφάλι ψηλά, όπως το έχει κάνει σε κάθε προηγούμενη δοκιμασία, βασιζόμενο στην αποφασιστικότητα και το θάρρος του λαού, την ισχύ των ενόπλων δυνάμεών του και στις προσπάθειες και στην υποστήριξη της κυβέρνησης«, είπε ο ταξίαρχος Αμίρ Χαταμί.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τρίτη συνεχή νύχτα παρατηρήθηκαν στον ουρανό της Τεχεράνης «φωτεινά και θορυβώδη» αντικείμενα τα οποία κανείς δεν ξέρει εάν προέρχονταν από το Ιράν ή κάποια άλλη χώρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί να πρόκειται να πτήσεις της USAF η οποία συλλέγει στοιχεία για εργοστάσια βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν στο Lavizan και αλλού, αν και αυτό θεωρείται δύσκολο, χωρίς την αντίδραση της Α/Α άμυνας του Ιράν.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1128445431388803073

Όλα αυτά θα οδηγήσουν «το αμερικανο-σιωνιστικό μέτωπο να δοκιμάσει την πικρή γεύση της ήττας», πρόσθεσε ο υπουργός άμυνας του Ιράν.

Οι ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης επιδεινώθηκαν ραγδαία την τελευταία εβδομάδα.

Έναν χρόνο μετά τη μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η Τεχεράνη ανακοίνωσε στις 8 Μαΐου ότι αναστέλλει την εφαρμογή ορισμένων δεσμεύσεών της. Την ίδια ημέρα, οι ΗΠΑ προχώρησαν στην επιβολή και νέων κυρώσεων στην ιρανική οικονομία ενώ το Πεντάγωνο γνωστοποίησε ότι αποστέλλει στη Μέση Ανατολή ένα αεροπλανοφόρο και συστοιχίες πυραύλων Patriot.

Την Τρίτη πάντως ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πόλεμος με τις ΗΠΑ.

«Ούτε εμείς, ούτε οι Αμερικανοί επιδιώκουμε τον πόλεμο, ξέρουν ότι δεν θα ήταν προς το συμφέρον τους», είπε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.