ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παρά λίγο σύγκρουση ρωσικού με αμερικανικό πολεμικό πλοίο στην Σινική Θάλασσα: Αυξάνεται η ένταση

Παρά λίγο σύγκρουση ρωσικού με αμερικανικό πολεμικό πλοίο στην Σινική Θάλασσα: Αυξάνεται η ένταση

Παρ’ ολίγον σύγκρουση αμερικανικού πολεμικού πλοίου με ρωσικό στρατιωτικό πλοίο στην Ανατολική Σινική Θάλασσα εξαιτίας επικίνδυνων ελιγμών καταγγέλλει ο ρωσικός Στόλος του Ειρηνικού, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το ρωσικό Ναυτικό ανακοίνωσε πως το καταδρομικό «Chancellorsville», από το οποίο εκτοξεύονται κατευθυνόμενοι πύραυλοι, βρέθηκε σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το ρωσικό αντιτορπιλικό «Admiral Vinogradov», το οποίο υποχρεώθηκε να αναλάβει επείγουσα δράση προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση.

Ουάσινγκτον και Μόσχα αναιρούν η μια την άλλη για την παρολίγο σύγκρουση δύο πολεμικών πλοίων, στη Θάλασσα των Φιλιππίνων.

Το αμερικανικό Ναυτικό επιρρίπτει ευθύνες στους Ρώσους, λέγοντας ότι το ρωσικό αντιτορπιλικό παραλίγο να συγκρουστεί με αμερικανικό καταδρομικό, από το οποίο εκτοξεύονταν κατευθυνόμενοι πύραυλοι.

Μάλιστα, η αμερικανική πλευρά χαρακτηρίζει «επικίνδυνο και αντιεπαγγελματικό» το περιστατικό.

«Ενώ επιχειρούσε στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, ένα ρωσικό καταδρομικό Udaloy I DD 572 έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό εναντίον του καταδρομικού Τσάνσελορσβιλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Έβδομου Στόλου των ΗΠΑ, διοικητής Κλέιτον Ντος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ντός χαρακτήρισε «προπαγάνδα» τον ρωσικό ισχυρισμό ότι το αμερικανικό πλοίο ενήργησε επικίνδυνα. Το ρωσικό αντιτορπιλικό βρέθηκε σε απόσταση 50 έως 100 ποδιών (15 έως 30 μέτρων) από το Τσάνσελορσβιλ, είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.