ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Χ.Χαφτάρ: «Γενική επιστράτευση στην Λιβύη – Οι Τούρκοι έχουν απώλειες – Να επέμβει η Αίγυπτος εναντίον της Αγκυρας»

Χ.Χαφτάρ: «Γενική επιστράτευση στην Λιβύη – Οι Τούρκοι έχουν απώλειες – Να επέμβει η Αίγυπτος εναντίον της Αγκυρας»

Γενική επιστράτευση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Λιβύη κατόπιν διαταγής του Στρατάρχη Χ.Χαφτάρ ο οποίος κάλεσε την Αίγυπτο να παρέμβει πλέον πιο ενεργά και να παράσχει αντιαεροπορική “ομπρέλα” στις δυνάμεις του καταρρίπτοντας ακόμη και τουρκικά μαχητικά αν επιχειρήσουν!

“Είμαστε σε μάχη κατά της τρομοκρατίας και τρομοκρατών. Η Αραβική Λίγκα και ειδικά η “γειτονική” χώρα (Αίγυπτος) πρέπει να λάβει ισχυρή θέση απέναντι στις τουρκικές απειλές εναντίον μας. H Λιβύη θα απελευθερωθεί είτε το θέλει η Τουρκία είτε όχι.

Κηρύξαμε επιστράτευση. Ερχονται ενισχύσεις απ’ όλη την χώρα και την Βεγγάζι.” είπε ο εκπρόσωπος του Χ.Χαφτάρ.

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, πηγές από την Αίγυπτο φέρουν μαχητικά Rafale να βρίσκονται σε επιφυλακή και να πετούν κοντά στα σύνορα διεξάγωντας περιπολίες.

Οι εξελίξεις πλέον είναι ραγδαίες καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν φέρεται να έδωσε εντολή στον Χ.Ακάρι να ετοιμαστούν τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις για επέμβαση στην Λιβύη ενώ Τούρκοι εθνικιστές υπενθυμίζουν την οθωμανική επέλαση στην χώρα αυτή από την εποχή του Μουσταφά Κεμάλ!

Παράλληλα, το θρίλερ με τους Τούρκους αξιωματικούς που δρούσαν στο πλευρό του GNA συνεχίζεται.

Η τουρκική ομάδα που επιχειρούσε στη Λιβύη και εντοπίστηκε όπως πρώτο ενημέρωσε το pronews.gr με Διοικητή τον στρατηγό Göksel Kahya, φέρεται να έχει απώλειες.

Ο LNA αναφέρει πως κάποιοι πέθαναν χτες κατά την διάρκεια αεροπορικών επιδρομών όπου καταστράφηκε ακόμη ένα τουρκικό UAV Bayraktar TB2 στο αεροδρόμιο Mitiga.

Το τουρκικό ΥΠΑΜ αρνήθηκε πριν λίγο σε ερώτηση που έγινε στον εκπρόσωπο του πως η ομάδα έχει αιχμαλωτιστεί αλλά δεν εξήγησε πως οι δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ απέκτησαν τα διαβατήρια τους και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα! Είναι αυτή η ομάδα που αιχμαλωτίστηκε με αποτέλεσμα ο Ρ.Τ.Ερντογάν να ζητήσει την άμεση απελευθέρωση τους; Ισως ναι.



Μέλη της ομάδας είναι ο Ταξίαρχος Selçuk Yavuz που διοικούσε επίλεκτες μονάδες στην Συρία, ο ναύαρχος Gürsoy Çaypınar, που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 16 ετών αλλά τον απελευθέρωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν, ο İlkay, ο Levent Ergün,ο İrfan Özsert.

Πάντως όλα τα τουρκικά εστιατόρια έχουν κλείσει και οι Τούρκοι εργάτες ετοιμάζονται για αποχώρηση από την χώρα. Οι διαταγές του Χ.Χαφτάρ υλοποιούνται σε όλες τις πόλεις που ελέγχει όπως Benghazi, Derna και σε δυτική και νότια Λιβύη.

“Η Ajdabiya μας ενημέρωσε για την πρόθεση να συλληφτούν Τούρκοι, να κλείσουν όλα τα τουρκικά μαγαζιά στην περιοχή, να κατέβουν όσες πινακίδες ήταν γραμμένες στα τουρκικά και να κλείσουν όλες οι τουρκικές εταιρείες” ανέφεραν κάτοικοι.

Στο μεταξύ, ο Στρατάρχης Χ.Χαφτάρ ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης “End of Treachery”.

Σύμφωνα με τον Διοικητή των αεροπορικών δυνάμεων, Mohamed Manfour, αφού όλα τα “παραδοσιακά μέσα για την ανακατάληψη της Τρίπολης δεν ήταν αρκετά, ο LNA θα διεξάγει πλέον “ισχυρά και αποφασιστικά αεροπορικά πλήγματα απέναντι σε επιλεγμένους στόχους”.

Για τον λόγο αυτό κάλεσε τους κατοίκους της Τρίπολης να απομακρυνθούν από θέσεις των “τρομοκρατών και των ισλαμιστών”.

Την ίδια στιγμή τα ΗΑΕ ανακατασκευάζουν στρατιωτικές βάσεις και αεροδρόμια στην ανατολική Λιβύη όπως al-Maraj και Labraq ώστε να υποστηριχούν οι επιχειρήσεις του LNA.

Ηδη πάντως ο LNA διεξήγαγε σφοδρές αεροπορικές επιδρομές μέσα και έξω από Τρίπολη, σε Gharyan, Ain Zara, Mitiga και Khalat al Furjan.











Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.